Целта е била границата ни със СърбияМинистърът на вътрешните работи

...
Целта е била границата ни със СърбияМинистърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Естонец управлявал луксозната кола с 10 нелегални мигранти, заловени край София

Целта е била границата ни със Сърбия

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разяснява гонката, след която бяха хванати 10 незаконни мигранти, транспортирани в първокласен джип. Според вътрешния министър задачата е била границата ни със Сърбия. Возилото е било ръководено от естонски жител. „ Тук е ред да моля към Народно събрание - ниските санкции – това, че не са криминализирани много огромна част от действията за трафик на хора, докара до това хора от цяла Европа - като естонци и италианци, даже украинци, съвсем няма българи в това, да идват тук, да правят тази активност и ние се борим с тези хора по една единствена причина - нямаме тежки санкции ”, сподели още отрасловият министър. Коментарът пристигна на церемонията по разкриване на 28-ото издание на Националния конкурс „ Пътен служител на реда на годината “.

По думите на вътрешния министър мигрантският напън към страната ни спада. 

„ Срам ме е да виждам патрулните коли, с които пътните служители на реда извършват служебните си отговорности ”, призна Иван Демерджиев. Той съобщи, че ще направи всичко допустимо те да бъдат механически обезпечени.

Вътрешният министър разяснява и случая, при който върховен чиновник на „ Гранична полиция ” беше заловен с рушвет от 2000 лева Той удостовери, че е ставало въпрос за социална поръчка с GPS системи за защита на границата. По думите на служебния министър няколко седмици „ Вътрешна сигурност ” са работили по случая. „ Правим всичко допустимо да следим чиновниците си и да знаем с какво се занимават те. Работим и без да ни подават сигнали ”, увери Демерджиев.

Той опроверга информацията, че военният чиновник, който даваше наряд със починалия край Елхово граничен служител на реда, е стрелял по подкреплението, което  дошло на помощ във съдбовната за Петър Бъчваров нощ. Вътрешният министър акцентира, че сега се доставят военните с радиостанции, които да са съвместими с тези на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР