Целта да се върне средната месечна заплата в Гърция на

...
Целта да се върне средната месечна заплата в Гърция на
Коментари Харесай

Гърция цели да върне средната месечна заплата на 1500 евро

Целта да се върне междинната месечна заплата в Гърция на равнищата отпреди рецесията – т.е. 1500 евро – е начинание с нараснала степен на компликация, защото структурните проблеми на страната, които към момента се утежняват, и интернационалната икономическа обстановка не оказват помощ, оповестява електронното издание на в..

Средната работна заплата ще продължи да се движи нагоре през идващия интервал и с помощта на натиска, който основава корекцията на минималната работна заплата.

Притеснителното е обвързвано със скоростта на повишаване. За постигане на 1500 евро до 2027 година, както планува формалният ангажимент на държавното управление, е належащо средногодишно нарастване на заплатите от към 6%, което се счита за изключително високо от тези, които имат вяра, че нарастванията на заплатите би трябвало да „ следват темпото “ със сумата от инфлация и труд продуктивност.

Увеличаването на продуктивността обаче се подхранва от вложения, а вложенията се осъществят най-вече от по-големите предприятия, които имат по-големи маржове за финансирането им. Така стигаме до още един систематичен проблем на страната – оголен предходната седмица от самия финансов министър – сериозната липса в стопанската система на компании с над 100-150 чиновници в Гърция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР