Целта бе да търсим съгласия за ефективна бора с корупцията,

...
Целта бе да търсим съгласия за ефективна бора с корупцията,
Коментари Харесай

Румен Радев: Въпросът за корупцията е в ръцете на депутатите

Целта бе да търсим единодушия за ефикасна бора с корупцията, разгласи президентът Румен Радев след траялото над 4 часа съвещание на КСНС. " Участниците се сплотиха, че резултатите в битката против корупцията са ниски поради пропуски в законодателството и неналичието на конструкция, която да преследва корупцията. Постигнато бе единодушие за дейно дейности за битката с корупция, които да подсигуряват първо - сложен метод. Второ да се разкрива, проверява и да се изиска наказателна отговорност. Трето да се работи за предварителната защита. Ефективни институции за предварителна защита, както и разслеване. И четвърто - самостоятелност на този орган от ръководещите и разследваните лица, продължи президентът.

Участниците се сплотиха за следвите оферти. Нов текст отностно корупционните претстъпления. Не единствено в общественият, само че и частният бранш. Закон за корупцията, който да подсигурява всеобхватни ограничения. Превенция, лишаване на имущество и следствие на закононарушения от лица заемащи или заемали висши функционалности, продължи президентът.

Не се реализира единодушие към функционалностите на този орган, както и кой да прави назначенията в него. Предложих и две точки, които не бяха признати. Ще посочи още един път - нужен е самостоятелен орган, който да пресича схеми и да осъществя наказателна отговорност. Корупцията не може да бъде преборена с заявления и ограничения за предварителна защита. Тук приказваме за изчерпателност. Въпросът е в ръцете на народните представители, ще забележим до какъв брой ще отчетат днешните решения, сподели още той.

Искам да посочи и още едн факт, тъй като този от КСНС от 30 май бе прецент за смисленост. Но решенията и до в този момент не са се трансформирали в политики. Следващи препоръки ще има по сигурност, когато се видят действителни стъпки. Преди седмица споделих, че корупцията унижава всеки жители. Отказва вложителите и минира страната. Хиляди българи работят отвън страната точно поради корупцията. Затова се изискват всеобхватни ограничения. Благодаря за задълбочените диспути, приключи президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР