Целият свят говори за продължението на Приятели, а епизодът, продължаващ

...
Целият свят говори за продължението на Приятели, а епизодът, продължаващ
Коментари Харесай

Цензурираха "Приятели" в Китай заради BTS, Лейди Гага и Джъстин Бийбър! Ето защо!

Целият свят приказва за продължението на " Приятели ", а епизодът, продължаващ час и 40 мин. роди доста вести. Е, в Китай той продължава по-малко от час и 40 мин. и това също е вест. 

Причината е цензурата, която наложи Китай върху " Приятели " и в частност гостите звезди в епизода - BTS, Лейди Гага и Джъстин Бийбър. Има и подиуми, свързани с LGBTQ придвижването, които също са изрязани. Причината пък да ги няма тези звезди евентуално е обвързвана с обстоятелството, че в предишното те са подлагали на критика политиките на Китай. 

Виж още: Звездите, които са натрупали милиони от филми за възрастни 

BBC означават, че в Китай сериалът има голяма база почитатели измежду милениълите, които обаче са успяли по незаконни способи въпреки всичко да наподобяват обичания епизод в неговата целокупност. 

Виж още: Ирина Шейк и Кание Уест: Това ли е новата световна двойка? 

Но по какъв начин BTS, Лейди Гага и Джъстин Бийбър ядосаха Китай? Наскоро корейската тайфа разясниха корейската война. Определиха спора от 1950-53 година като " история на болката ", като мненията им ядосаха китайските консуматори онлайн. 

Виж още: " Спасители на плажа ", " Приятели " и още типичен сериали, които през днешния ден са набедени в расизъм 

Лейди Гага пък се срещна с Далай Лама през 2016 година Така тя сподели поддръжката си към Тибет, които имат дълготраен спор с Китай. 

Джъстин Бийбър пък е посещавал мемориал, обвързван с войните сред Китай и Япония. Паметникът е в чест на японските воини, само че за Китай и Южна Корея е знак на имперското минало на Токио.  

Изтоочник: Getty, IMDB, https://www.instagram.com/ladygagaunity/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР