Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори

...
Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори
Коментари Харесай

Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява, нужен е баланс

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично сега, сподели министър председателят Бойко Борисов по време на работна среща с членове на Националния действен щаб за битка с ковид.

По думите му постоянно преди всичко, във всяко едно деяние, стои животът и здравето на българите.

Министър-председателят се радва, че има и доста оздравели.

" В същото време следим и % на инфектираните. С нито една мярка не би трябвало да се прекалява, необходим е баланс ", посочи Бойко Борисов.

За да бъдат увеличени приходите и пенсиите, с цел да оказва помощ на бизнеса, даже за закупуването на имунизациите или за поддръжката на болничните заведения - за всичко това би трябвало да има работеща стопанска система, добави министър председателят.

" Обсъждаме настоящата конюнктура със здравния министър и членовете на Националния действен щаб. Всеки отчет на лекарите се проучва деликатно ", добави Борисов.



По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов рапортува данни за развиването на пандемията от COVID-19 на територията на България. Били са разисквани съответните параметри във връзка с заболеваемостта и смъртността в страната. Направен е бил обзор и на натовареността на болничните заведения у нас, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

В срещата са взели участие ръководителят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и шефовете на " Пирогов " и на Александровска болница - проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов, се показва още в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР