Целият свят е в напрегнато очакване: какво ще каже президентът

...
Целият свят е в напрегнато очакване: какво ще каже президентът
Коментари Харесай

Руснаците говорят - Байдън слуша. Три точки, които трябва да се усвоят от САЩ

Целият свят е в с напрежение очакване: какво ще каже президентът Путин в обръщението си към Федералното заседание? Русия минава през един от най-трудните интервали в своята история. Време е да обобщим резултатите от военната специфична интервенция и да разберем накъде да продължим.

Посланието на съветския президент Владимир Путин на 21 февруари ще бъде отдадено на спецоперацията, поддръжката за фамилиите на мобилизираните и опълчването на съветския народ на Запада. Това мнение изрази Андрей Перла, политически колумнист на " Първи съветски ", в предаването „ Скрити смисли “.

Едва ли ще чуем директни изказвания от Путин, че „ отиваме в Киев “, счита специалистът. Най-вероятно това ще бъде друга дефиниция. Но това, което сигурно няма да чуем от президента, е сключването на помирение, сподели още политологът.

Как Западът реагира на възможна смяна на обстановката? И по този начин. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент сподели, че ще наблюдава речта на Путин от Полша. Той има тридневна обиколка там. И, наподобява, се възнамерява сериозен диалог с европейците. Но всичко по ред.

Байдън, Европейски Съюз и Русия

Русия се готви за обръщението на Путин. В същите дни ръководителят на Белия дом Джо Байдън възнамерява да посети Полша. Според прессекретаря Карин Жан-Пиер пътуването е планувано за 20-22 февруари. Какви са задачите на Байдън?

Той желае да окаже напън върху европейските водачи да втвърдят още повече позицията си против Русия и да лиши всякаква вяра за спокойно споразумяване на обстановката в Украйна, написа китайското издание Global Times.

" Байдън избра Полша, тъй като тя играе ролята на авангард, на „ свободния свят “ на Запада в битката против Русия. Не поради отбраната на Украйна. Полският президент Анджей Дуда играе ролята на воин, който показва страховете на Запада. Той споделя, че в случай че не започнете да доставяте тежко оръжие на Украйна, тогава Путин ще завоюва ", споделя съветският анализатор Перла.

" Полша в действителност може да трансферира войските си в Украйна. Тя има войска за това. Нейният президент споделя, че не вижда проблем в наличието на полски наемници на територията на Украйна. Всички схващат какви наемници са ", добави той.

" Освен това Полша е подготвена да откри протекторат над Западна Украйна, над някогашните си източни земи. Всичко това я прави незаменима за англосаксонците и за Запада като цяло. Ето за какво Полша е тестовата площадка, където Байдън ще приказва. А какво ще каже, разбираме от известието на Белия дом. Фактът, че помощта на Украйна ще бъде предоставена толкоз, колкото е належащо. Безкрайно ”, сподели Андрей Перла.

Но най-важното съгласно него е, че Байдън ще призове народите на Запада да се сплотят, с цел да се изправят против „ голяма черна опасност и международно зло “.

" Световното зло, в случай че някой внезапно не знае, това сме ние. Русия е зло, екзистенциално зло, което заплашва самото битие на западния свят. И с него би трябвало да се борят, другояче западният свят ще загине “, акцентира политологът.

Толкиновски свят

Хората, живеещи на Запад, са станали плебеи на личната си митология. Те имат вяра в това, което самите те в миналото са измислили, в целия този Гондор, Мордор и орките от Властелинът на пръстените на Джон Р. Р. Толкин. Според Андрей Перла за нас тези диалози за съществуването на някакъв Гондор или Мордор наподобяват смешни. Но не и за тях.

Страхувам се, че това не звучи смешно за никого на Запад. За някои това звучи ужасно. Хората схващат, че в случай че последната екзистенциална борба в действителност се случи, те няма да я преживеят. Нищо за смях.

„ Можем да се смеем какъв брой индоктринирани са те и доколко са плебеи на личната си митология. Те са привързани към книгите. Дори не към религиозните, а към художествените ", споделя политологът.

" Те имат вяра в мита, който са основали и са го основали на Толкин и " Властелинът на пръстените. " Те в действителност имат вяра, че Полша е Гондор, а Русия, надлежно, Мордор. И големи орди от орки са на път да (атакуват - бел.ред.) ", изясни Андрей Перла.

Черен прислужник, бял стопанин

" Полша и балтийските страни живеят по разпоредбите на Европейския съюз. Те не се смущават, че англосаксонците ги употребяват. И с огромно наслаждение ", означи Андрей Перла.

" Те се съгласяват да служат на англосаксонците, тъй като им е разрешено да се назовават народите на " свободния свят ". Аванпостове на " свободния свят " (или както там е на техния език) ".

" Също и за това, че им е разрешено да пътуват в други, по-богати страни, и да бъдат прислужници там. Понякога това са доста неприятни позиции, от време на време малко по-приемливи. няма значение Така работи Западът “, означи политологът.

Андрей Перла акцентира, че изказването на президента Владимир Путин, че Русия е отпред на битката против международния колониализъм или неоколониализъм, дава отговор на действителността, в която живеем.

" Целият Запад се построява върху многостепенна колониална система. Има колонии на високо равнище, които са покрай метрополията и са по-развити. Има такива надалеч от мегаполиса, където хората се занимават с тежък труд ", акцентира Перла.

" Ако съпоставим заплатите на един полски държавен чиновник и човек, който в Бангладеш създава за него дънки на американската марка " Lewis ", тогава полският държавен чиновник живее в пъти по-добре от този злощастник в Бангладеш. Той може да се усеща като бял стопанин във връзка с този човек в Бангладеш. На това се гради всичко ", изясни той.

" Може даже да чака, че в случай че не самият той, то децата му ще станат същински бели джентълмени на Запад. Може би даже наедно с черните господари на този Запад, - сподели Андрей Перла.

" Но за съветския народ това е непозната цивилизация и непозната просвета ", означи той.

" Може би знаем нещо за това и можем да сме наясно или да го следим. Но да се почувстваш " в личната си кожа ", за жалост или за благополучие, за човек с съветска просвета е съвсем невероятно ", заключи той.

Западна " кохезия "

Изданието YouGov организира изследване измежду жителите на Германия. Въпросът беше: какво ще създадат германците, в случай че стартира готовност за война с Русия?

Осем % са дали отговор, че биха постъпили в армията на наборна работа или непринудено. А 30 % са споделили, че биха емигрирали в други страни. Просто казано, те са подготвени да избягат, в случай че избухне война с Русия. Това е доста забавно, означи Андрей Перла.

" Така в действителност наподобява тази западна " единодушие ". Пък няма да бягат в Русия, нали? Те ще избягат от Русия: във Франция или в Америка “, сподели той.

Оказва се, че не всички споделят позицията на Байдън за „ сплотеността “ на Запада в битката против Русия и са подготвени да умрат за американските ползи.

И по отношение на главното

Да се върнем към обръщението на Владимир Путин. Събеседникът на " Цариград " назова две неща, които съгласно него ще чуем от нашия водач на 21 февруари. Тоест идната седмица.

Първо, доста значимо. Може би най-сетне ще чуем израза „ отечествена война “. Ще бъде безусловно вярно. Може би Путин ще го каже с други думи, това не мога да знам. Но се надявам, че ще има апел за обща, основна готовност на съветския народ и съветското общество за опозиция против Запада.

Второто е несъмнено. Путин ще приказва по какъв начин претърпяваме западните наказания и по какъв начин стопанската система ни не се огъна под тях. Разбира се, той афишира някакви обществени заплащания и помощи за популацията.

" Мисля, че това ще бъде поддръжка за фамилиите, битката с безработицата, поддръжка за мобилизираните и техните фамилии, може би рехабилитация след военни дейности. Тоест, голям брой проблеми, които президентът би трябвало да подчертае ", - сподели Андрей Перла.

Ще отидем ли в Киев? Ще приказва ли Владимир Владимирович за това? Експертът счита, че ще чуем това, само че с други думи: „ ще водим война до край “, „ до цялостното избавление на Украйна и хората, които живеят там “, „ ще се бием до победа, до предаването на врага ".

" Това, което несъмнено няма да чуем, е, че ще сключим някакъв мир ", - заключи Андрей Перла.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР