Целият свят днес гледа към Москва, където Путин изнесе реч

...
Целият свят днес гледа към Москва, където Путин изнесе реч
Коментари Харесай

Путин за първи път от 2019 година лично се включи в Безсмъртния полк

Целият свят през днешния ден гледа към Москва, където Путин изнесе тирада за Деня на успеха.

За първи път от 2019 година съветският президент Владимир Путин взе участие персонално в шествието на Безсмъртния полк на 9 май. Заедно с други участници в акцията, той мина по Червения площад, държейки в ръцете си портрет на татко си, воювал във Втората международна война, заяви ТАСС, съобщи Дир.бг.

Това събитие се организира в Русия и редица други страни, с цел да увековечи паметта на участниците и жертвите на Великата отечествена война. Всяка година на 9 май или най-близките дати участниците в акцията маршируват в колона със фотоси на свои близки - ветерани от войните.

От 2015 до 2019 година Путин взе участие в шествията на Безсмъртния полк на всеки Ден на успеха. Той назова това деяние " река от памет, горделивост и вяра за по-добро бъдеще ".

Поради пандемията на ковид през 2020 и 2021 година събитието се организира онлайн. Преди две години президентът се включи в акцията от кабинета си в Кремъл.

Тогава той се обърна към " тези, които постоянно, по вик на сърцето си, вземат участие в шествието на Безсмъртния полк със фотоси и портрети на своите близки, свои близки - участници във Великата отечествена война ".

Държавният глава увери, че героите от това време остават в сърцата на съвременниците, без значение дали маршируват в едни и същи редици, или си стоят вкъщи. В умозаключение той даде обещание: " И по паветата на Червения площад, отдавайки респект на нашите герои, ние въпреки всичко ще преминем ".

Междувременно акция " Безсмъртен полк " се организира и на МКС.

Космонавтите уважиха паметта на родственици, взели участие във Великата отечествена война, като сложиха техни фотоси на стената на един от модулите на съветския сегмент на станцията, съобщава още ТАСС.

В Берлин също се организира шествие на Безсмъртния полк, заяви РИА Новости.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР