Целият случай е политически въпрос и в частност касае Красен

...
Целият случай е политически въпрос и в частност касае Красен
Коментари Харесай

Зае ли страна Красен Кралев по случая "Дънекова"

Целият случай е политически въпрос и в частност касае Красен Кралев и Карамаринов. Това съобщи пред " Дневник " атлетката Силвия Дънекова за допинг абсурда, който продължава да е обгърнат в доста въпросителни.

Състезателката на 3000 м стипълчейз беше отстранена от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 поради допинг. Близо година по-късно тя продължава да е със спрени права, само че без публично наказване. През април дисциплинарната комисия на БОК разгласи " не са на разположение потвърдени по неоспорим метод нарушавания на антидопинговите правила ".

" Сега казусът се придвижи в арбитражния съд на БОК, откакто Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и антидопинговият център апелираха. Странно е за какво антидопинговият център, който е на послушание на спортното министерство, е обжалвал ", сподели тя.

Между институциите

Дънекова вижда общи дейности от страна на министъра на спорта Кралев и президента на БФЛА Добромир Карамаринов. " Те бяха първите, които говореха по случая още в Рио, когато беше поверителен. Оплюваха ме брутално. "

Състезателката уточни, че нито Кралев, нито Карамаринов са търсили нея или екипа й след случилото се. " Мен ме гонят от олимпийски игри, а не от Балканиада. "


© LAP.bg

Дънекова дефинира като странна намесата на антидопинговия център в тази ситуация й

Въпросът с обжалването на антидопинговия център беше подложен в парламентарната комисия по спорта от депутата от " Воля " Боряна Георгиева. " Дисциплинарната комисия към БОК се произнася по тематика, по която няма пълномощия да се произнася. В този случай Българската федерация по лека атлетика и антидопинговият център са длъжни да апелират това решение. Антидопинговият център е самостоятелен и аз нямам право да въздействам върху неговите решения ", сподели Кралев по време на съвещанието на комисията.

По думите му казусът е бил ориентиран от МОК към БОК, а оттова към дисциплинарната комисия, тъй като Дънекова не е състезателка от най-голям сан.

Дънекова е впечатлена, че в последния месец интерес към развиването на случая е показало президентството посредством съветника на президента Румен Радев по спортните въпроси.

Състезателката показва, че значим миг в проблема е отсъствието на Б-пробата от урината й.

Къде е спортът

Дънекова, която е на 34 години, признава, че е имала желание да се откаже след игрите в Рио. " Не ми се даде опция. "

Атлетката е мощно разочарована от желанието на БФЛА тя да бъде осъдена за 5 години. " С цялата си безочливост желаят правата ми да бъдат спрени за четири години от момента на влизане на вероятно наказване в действие, макар че към този момент една година не мога да се състезавам. "

Според нея българската федерация върви против интереса си. Тя счита, че в случай че беше в състава, националният тим щеше да се показа по-добре на европейското отборно състезание. " Дори без тренировки щях да тичам по-бързо от резултатите, които в този момент бяха реализирани и може би България нямаше да изпадне. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР