Целият словесен шум не допринася, за да може да бъде

...
Целият словесен шум не допринася, за да може да бъде
Коментари Харесай

Проф. Пламен Панайотов: Съдебната реформа може да бъде осъществена от правителство с 4-годишен мандат

Целият вербален звук не способства, с цел да може да бъде извършено следствието. Образувано е наказателно произвеждане и професионалният метод допуска следствието да завърши и едвам тогава да се вършат съответни мнения. Така в студиото на " Денят стартира " някогашният вицепремиер, учител по наказателно право в СУ проф. Пламен Панайотов разяснява събитията към случая " Гешев ". Според него, на този стадий да се приказва за оставки е прибързано.

По думите му, що се отнася всъщност до правосъдната промяна - нужен е един по-различен метод.

" Една същинска правосъдна промяна, каквато несъмнено е нужна, значи преди всичко да се разпознават дефицитите в правораздаването, да се види по какъв начин тези дефицити на законово равнище могат да бъдат преодолени и едвам тогава да се вършат оферти за структурни и лични промени на високите равнища в магистратурите. "

Панайотов е безапелационен, че промени би трябвало да има и на конституционно равнище. Подчерта също, че всичко това може да бъде осъществено при постоянно държавно управление с цялостен мандат, с цел да е ясно кой ще поеме политическата отговорност.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР