Целият руски тихоокеански флот беше поставен в бойна готовност във

...
Целият руски тихоокеански флот беше поставен в бойна готовност във
Коментари Харесай

Русия постави тихоокенаския си флот в бойна готовност

Целият съветски тихоокеански флот беше подложен в бойна подготвеност по отношение на неочаквани учения , които включват упражняване на изстрелвания на ракети в огромна проява на мощ на фона на напрежението със Запада поради боевете в Украйна. Това заяви Асошиейтед прес.

Министърът на защитата Сергей Шойгу уточни, че задачата е да се тества способността на съветските въоръжени сили да реагират на експанзия . Освен военноморската авиация на Тихоокеанския флот в ученията вземат участие и стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие, както и други бойни самолети, добави той.

Шойгу означи, че сюжетът на маневрите планува отговор на опит на съперника да извърши десант на остров Сахалин и южните Курилски острови . Япония отстоява териториални права върху Курилските острови, които назовава Северни територии. Съветският съюз ги завладя в последните дни на Втората международна война и разногласието попречи на страните да подпишат кротичък контракт, публично прекратяващ техните военни дейности.

на островите през последните години, като разположи там съвременни бойни самолети, противокорабни ракети и системи за противовъздушна защита.

Руската войска е съсредоточила по-голямата част от силите си на фронтовите линии в Украйна , само че също по този начин продължи да организира постоянни учения в цялата страна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разказа военните учения като част от постоянното образование, предопределено да поддържа нужното равнище на подготвеност на въоръжените сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР