Целият офис на Изправи се.БГ е бил подслушван повече от

...
Целият офис на Изправи се.БГ е бил подслушван повече от
Коментари Харесай

Манолова: Целият офис на Изправи се. БГ е подслушван 6 месеца незаконно заради водна пръскачка |

Целият офис на " Изправи се.БГ " е бил подслушван повече от 6 месеца, както и публицисти.

Това разгласи на брифинг ръководителят на гражданската платформа Мая Манолова и съобщи, че евентуално още на следващия ден ще имат среща с вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков за изясняване на случая.

Според Специализираната прокуратура добрволците от Изправи се. БГ! са проведена незаконна група, която е подготвяла прелом - закононарушение по член 95 от Наказателен кодекс, което се санкционира с над 10 година отнемане от независимост, уточни Манолова. Тя съобщи, че разполагат и със съответните документи, с които могат да потвърдят, че е имало подслушване. 

Заради изказванието, че това е проведена незаконна група, целяща държавен прелом, тези хора са подслушвани! Всички, които сме в офиса, сме подслушвани с месеци наред - от 17 август предходната година., като настояванията, надлежно разрешенията за използване на СРС, са удължавани неведнъж, съобщи Мая Манолова. " Това са цивилен лица! Всички от офиса на Изправи се, БГ! " са доброволци и цивилен деятели! Това дори не са партийни дейци ”, безапелационна бе тя. Очевидно това не са терористи, това не са лица превратаджии, които да желаят да бутнат страната. Ние твърдим, че и настояванията, и разрешенията за използване на СРС, с които разполагаме и които бяха показани от уеб страницата BIRD в края на предходната седмица и през вчерашния ден, всички документи,всички претенции, позволения, удължавания за подслушване за офиса на Изправи се.БГ!, на хората от моя екип, са противозаконни, безапелационна е Манолова. 

Тя цитира и член 95 от Наказателен кодекс, в който са разказани хипотезите за присъединяване и дейностите за прелом, въоръжено въстание, протест! Според нея нито един от текстовете не се отнася за дейностите на гражданските деятели, нито обстоятелства и доказателства са посочени в подадените претенции, затова те са противозаконни. Тоест, настояванията не удостоверяват, че екипът на гражданската платформа Изправи се.БГ! е подготвял прелом, въоръжено въстание, протест или е употребявал други начини, с цел да срути принудително държавната власт, уточни тя и добави: Със същия триумф можеха да ни обвинят в убийството на Кенеди и още веднъж да не приложат никакви доказателства.

Оказва се, че от изнесените данни излиза наяве, че единственият инструмент, който се сочи от тази група “превратаджии ”, е водна пръскачка (водоноска).  Според Специализираната прокуратура и съгласно Специализирания съд това е инструментът, с който ще бъде осъществен държавен прелом, ще бъде вдигнато въоръжено въстание, ще има бутове, уточни водачът на гражданската платформа. 

Според изнесените данни от Манолова и екипа й интервалът на подслушването е от лятото на предходната година и почналите тогава процеси, в които те интензивно са взели участие, до акцията за предишните парламентарни избори.

Причината да дадем този брифинг пред Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства е документ, който демонстрира, че една от преписките и сега е дейна!, съобщи Мая Манолова. Искане за удължение на преписката е направено на 20 май, по този начин офисът на Изправи се, екипът на Изправи се.БГ, могат да бъдат подслушвани във все един миг и по отношение на тях да се ползват СРС, изнесе данни Манолова. 

В страната на Борисов всяко искане на неговата оставка явно е държавен прелом, тъй като Борисов от дълго време се въплъщава с страната. Като прибавим, че бе поискана и оставката на Главния прокурор, към този момент излиза наяве за какво месеци наред офисът на Изправи се. БГ е бил подслушван!, заключи Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР