Целият наличен състав на полицията ще отговаря за сигурността по

...
Целият наличен състав на полицията ще отговаря за сигурността по
Коментари Харесай

Не носете оръжие и не палете пиротехника на новогодишния концерт - ще ви глобят солено

Целият разполагаем състав на полицията ще дава отговор за сигурността по време на новогодишния концерт " Сцена под звездите " и реда в столицата.
Препоръката на Министерство на вътрешните работи към жителите е да не носят стъклени бутилки и огнестрелно оръжие, както и да не отиват на площада в нетрезво положение. Глобите за нарушителите ще бъдат солени - от 500 до 2500 лева
Това предизвести Владимир Муеров от " Национална полиция " по време на конференция. 8 контролни пункта ще бъдат построени за новогодишния концерт довечера.
От полицията предизвестиха още, че всеки, който употребява пиротехника на публични места тази вечер, също е застрашен от санкция от 500 до 2500 лв..
Проверките ще са на случаен принцип. Ще се наблюдават деликатно хората с обемисти багажи, очакван е и тест с дрегер за хората във очевидно пияно положение.
Екип на Антитерор също ще следи за спазването на реда. Ще има ситуирана полицейска профилирана техника по булевардите „ Мария Луиза “и „ Витошка “, към заведенията и бежанските центрове.
Димитър Кошов от „ Криминална полиция “ регистрира, че няма тежки закононарушения към Коледа.
Гражданите да не носят огромни парични суми, а ако станат обект на такова закононарушение, да оставят движимостта да бъде взета, в случай че не могат да окажат опозиция. Важно е да запомнят описанието на причинителя и да алармират в Министерство на вътрешните работи.
По отношение грабежите в денонощни магазини и аптеки е значимо притежателите и продавачите да подават информация към органите на реда при подозрение, както и да имат разполагаем паник бутон.
От КАТ чакат на 1 януари засилен трафик по пътищата. Сформирани са екипи, които ще забавят трафика преди тунела на Витиня, с цел да не се образуват километрични тапи. Отново ще се стопира тежкотоварния трафик, по този начин както беше и по Коледа.
Комисар Любомир Константинов посочи, че ще има линейни екипи за инспекция на колите за приложимост на алкохол и наркотични субстанции в столицата, както и по автомагистралите. Най-много екипи ще бъдат ситуирани в столичния ж.к. Студентски град.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР