Целият Лвов в западната част на Украйна е без електричество,

...
Целият Лвов в западната част на Украйна е без електричество,
Коментари Харесай

Прекъсвания на тока в Украйна и Молдова след руските ракетни удари

Целият Лвов в западната част на Украйна е без електричество, след ракетните удари в Украйна - в това число в столицата Киев. Съседна страна Молдова също заяви за " огромни " спирания на тока, макар че не е била директно наранена.

Русия в последно време ускори офанзивите си против украинските енергийни мрежи, отбелязва BBC. По-рано в Украйна беше оповестена въздушна паника на фона на известия за детонации на редица места.

Цялата Киевска област е без ток. Прекъснато е и водоподаването. Метрото извършва функционалностите на бомбоубежище, както беше в първите дни след началото на войната в Украйна.

Руските ракетни удари предизвикаха всеобщо спиране на електрозахранването в Молдова, съобщи молдовският вицепремиер Андрей Спину, съобщи Ройтерс.

" Масово спиране на тока в Молдова след днешната съветска офанзива против енергийната инфраструктура на Украйна “, написа в " Туитър " Андрей Спину, който също по този начин е министър на инфраструктурата.

" Moldelectrica, TSO (оператор на преносна система), работи за наново свързване на повече от 50% от страната към електрическата мрежа ", уточни той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР