Целият екип от съдебни лекари, който трябваше да изготви новата

...
Целият екип от съдебни лекари, който трябваше да изготви новата
Коментари Харесай

Всички съдебни лекари по случая с Дебора са си направили самоотвод

Целият екип от правосъдни лекари, който трябваше да изготви новата петорна експертиза по случая с 18-годишната Дебора, са е направил самоотвод, научи.

Петимата специалисти са подали, че не желаят да изготвят мнение. Това се е случило незабавно откакто са били извикани да стартират правенето му. Очаква се нов състав от правосъдни медици в различен град да стартира правенето на петорната експертиза.

Потърпевшата от принуждение 18-годишнаДебора от Стара Загора, която стана жертва на насилника, обръснал главата ѝ, нарязал тялото ѝс макетен нож и който я е пребил брутално,.

" Благодаря Ви, че в този заплашителен миг вие се борите дружно с мен ", сподели тя.

Припомняме, че в цялата страна се организираха митинги в поддръжка на 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе обезобразено по изключително нечовечен метод с макетно ножче по цялото тяло. За случая е обвинен26-годишният ѝприятел. Хората излязоха пред правосъдните покои в своя град едновременно. Според тях би трябвало да имаспешни законодателни промени.

Протестиращите настоявахаза правдивост, а депутатите прекъснаха почивката си и одобриха на първо четене промени в Закона за отбрана от домашното принуждение.

Какво провокира огромното публично неодобрение?

В края на юни 18-годишното момиче е станало жертва на грубо похищението. Твърди се, че някогашният ѝ към този момент другар Георги Николаев е отишъл в дома ѝ, където я е удрял и е счупил носа ѝ. Мъжът е обръснал главата на момичето и я е рязал с макетно ножче 21 пъти, в резултат на което са ѝнаправени 400 шева.

Първоначално той е бил арестуван, след което е бил освободен, защото на база на здравната експертиза съдът е постановил, че жертвата е с леки телесни пострадвания. Мъжът беше задържан, откакто стана ясно, че в дните, предхождащи нападението, той е заплашвал момичето със известия в интернет приложение.

“Направо те умъртвявам ” и “Ще ти закача главата ” гласят заканите. Така прокуратурата му повдигна още едно обвиняване - за закана за ликвидиране. Районният съд в Стара Загора взе непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ” по отношение на обвинения.

Случаят провокира публичен и политически отзив в цялата страна, откакто родителите на жертвата оповестиха пред медиите за случилото се.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР