Целият екип от съдебни лекари, които трябваше да изготвят новата

...
Целият екип от съдебни лекари, които трябваше да изготвят новата
Коментари Харесай

Лекарите, които трябваше да изготвят нова експертиза по случая с нарязаната Дебора, се отказали

Целият екип от правосъдни лекари, които трябваше да изготвят новата петорна експертиза по случая с нарязаната Дебора, са си създали самоотвод. Това оповестиха от Районната прокуратура в Стара Загора.

Петимата специалисти са подали, че не желаят да изготвят мнение незабавно откакто са били извикани да стартират правенето му.

Комплексната съдебномедицинска експертиза е възложеноа на движимости лица от различен правосъден регион. В нея са включени правосъдни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и сложна психолого-психиатрична експертиза на потърпевшата Дебора Михайлова.

Двете експертизи ще бъдат направени по досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Стара Загора, по което като обвинен е притеглен Георги Георгиев.

18-годишната Дебора бе нападната и нарязана с макетно ножче от приятеля си в дома си. Нарязани са ръцете, краката и гърдите ѝ, а лекарите са създали над 400 шева на порезните рани.

Носът на момичето е строшен, а насилникът е обръснал с машинка и цялата ѝ коса. По време на нападението той е бил с маска и ръкавици.

Садизмът, на който е било подложено, шокира цяла България и провокира вълна от гневни мнения в обществените мрежи, в това число и остри реакции от политици. Още по-яростна беше реакцията, когато се разбра, че упрекнатият в насилието в действителност е на независимост. Пуснат е без мярка от Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли.

В цялата България се организираха митинги, с цел да кажат „ не ” на насилието и да изразят поддръжка за 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на експанзия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР