Целите са подбрани така, че да няма цивилни жертви. Изразяваме

...
Целите са подбрани така, че да няма цивилни жертви. Изразяваме
Коментари Харесай

Извънредно! След специалната среща при премиера: Има пряка опасност за България след ударите в Сирия?

Целите са подбрани по този начин, че да няма цивилни жертви. Изразяваме угриженост от възходящото напрежение. Подчертаваме, че единственото решение за Сирия би трябвало да бъде политическо.

Това сподели на специфичен брифинг в Министерски съвет министърът на външните работи Екатерина Захариева след извършеното при премиера Бойко Борисов изключително съвещание, на което присъединяване взеха още Красимир Каракачанов и ръководителите на службите за сигурност. Тема на диалозите е била обстановката след последното развиване на спора в Сирия.

“Преди малко министър председателят се чу с краткотрайно ръководещия посолството ни в Дамаск, който съобщи, че обстановката е спокойна. Няма наранени българи. Няма и наранени цивилни обекти. Това е днократен боен удар, ориентиран против бази, в които се съхранява химическо оръжие. Нашето мнение е, че това би трябвало да остане еднократна военна операция”, разгласи Захариева.

“Решително осъждаме потреблението на химическо оръжие и тази военна интервенция е ориентирана тъкмо против това, само че тя би трябвало да остане еднократна. Призоваваме за понижаване на ескалацията на напрежението. Поддържахме връзка с нашите сътрудници и имахме изясненост за ударите. Няма съответна опасност за България. Виждате, че тези удари са нанесени против военни цели и неслучайно няма цивилни жертви. Предполагам, че Русия също е била предизвестена и не чакам да има боен отговор от нейна страна. Призоваваме още един път за понижаване на напрежението и за решение по изкусен път на тази криза”, повтори външният министър.

“Няма съответна опасност за България”, безапелационен беше и военният министър Красимир Каракачанов. “Поддържаме връзка и към този момент няма информация за надигаща се бежанска вълна. Това е еднократна военна интервенция, която има за цел да предизвести Дамаск. Няма директна опасност за България”, добави той.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР