Целите на „специалната операция“ на Руската федерация в Украйна се

...
Целите на „специалната операция“ на Руската федерация в Украйна се
Коментари Харесай

Кремъл: Операцията в Украйна може да приключи скоро

Целите на „ специфичната интервенция “ на Руската федерация в Украйна се реализират както посредством военните дейности, по този начин и в процеса на договаряния, тъй че тя може да бъде приключена в обозримо бъдеще. Това заяви пред публицисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, съобщи Интерфакс.

Журналистите желаеха да изяснят изказването, направено предния ден за периодите на привършване на интервенцията – дали става дума за идващите няколко дни или за обозримо бъдеще, Песков сподели: „ Говорим за обозримо бъдеще “.

На уточняващ въпрос какво му дава съображение да има вяра в това, прессекретарят на президента на Руската федерация сподели: „ Операцията продължава, задачите се реализират. Извършва се основна работа както от военната страна във връзка с напредването на интервенцията, по този начин и от страна на договарящите, които са в преговорния развой с украинските си сътрудници.

В нощта на 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи началото на военна интервенция в украинския Донбас.

След това съветската войска нападна Украйна. Украинските градове, в това число Киев, бяха подложени на ракетни и бомбени офанзиви.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели в отговор, че в цялата страна е въведено военно състояние. Украинският водач разгласи и спиране на дипломатическите връзки с Русия.

Действията на Кремъл бяха наказани в Организация на обединените нации и в множеството столици на света. На Русия са наложени строги наказания.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР