„Целите, които си поставихме бяха изпълнени и смятам, че се

...
„Целите, които си поставихме бяха изпълнени и смятам, че се
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: БСП категорично се върна в местната власт

„ Целите, които си поставихме бяха изпълнени и считам, че се справихме доста добре на тези избори, макар средата, в която бяхме сложени. Българска социалистическа партия изрично се върна в локалната власт и това е добра основа за надграждане за последващи избори “, разяснява зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред Нова телевизия.

Той добави, че България към този момент е друга, а Българска социалистическа партия има едно поредно развиване в последните години.

„ Справяме се все по-добре на избори и разширяваме въздействието си – първо на президентските избори, по-късно в Народното събрание и Европейския парламент, а в този момент на локалните избори. Усеща се един прилив, който изтласква партията все по-нагоре. Само преди четири години нямахме нито един регионален кмет, имахме към 30 общински кметове, под 40 депутати в Народното събрание, и постигнатото на тези локални избори демонстрира нарасналото доверие към Българска социалистическа партия “, сподели още Вигенин.

Той разяснява още, че в локалната власт се получава съществено окопаване на настоящите кметове от ръководещото болшинство, които се употребяват с поддръжката на централната власт, а когато пристигна време, те държат ГЕРБ във властта.

„ Това е една система, която е доста мъчно да бъде разрушена, изключително в дребните общини. Там най-големият шеф е общината, а в нея работят единствено хора на ръководещите, има сериозен напън и боязън към техните фамилии, пазаруването на гласове също е проблем. Имаше значително сигнали в общините и на двата тура за пазаруване на гласове. Там, където има доста ромско население виждаме, че те в голямото си болшинство избират избран претендент. Няма по какъв начин някой да ме убеди, че това става без напън, заплашване и пазаруване на гласове “, безапелационен бе Кристиян Вигенин.

„ Мая Манолова и инициативния й комитет оповестиха желанието си за анулиране на изборите, само че дано да забележим, какво ще създадат. Резултатите демонстрират, че Йорданка Фандъкова е извънредно известна в секциите с ромско население. Там тя печели с 80% - 90%, само че не желаеме да слагаме под подозрение резултатите от изборите преди да сме видели сигнала на щаба на Мая Манолова “, разяснява още Кристиян Вигенин по отношение на настояването на претендента за кмет на София, подсилен от Българска социалистическа партия – Мая Манолова за анулиране на изборите в столицата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР