Целината е съставка, която идва от семейство Apiaceae. Често се

...
Целината е съставка, която идва от семейство Apiaceae. Често се
Коментари Харесай

5 ползи за здравето от редовното пиене на сок от целина

Целината е съставна част, която идва от семейство Apiaceae. Често се употребява в салати и като гарнитура в разнообразни ястия. От друга страна, твърди се, че сокът от целина е извънредно потребен за здравето. Съдържа витамини като А, С и К дружно с калций, магнезий, фосфор и калий.
Редовното пиянство на сок от целина оказва помощ за детоксикация на тялото и за поддържане на хидратацията. Сокът от целина е с ниско наличие на захар и богат на антиоксиданти, които оказват помощ за понижаване на възпалението в тялото. Ето още няколко потребни свойства на сока от целина:
Лекува бодърствуване
Сокът от целина е пиво за лека нощ, изключително когато имате проблеми със съня. Наличието на магнезий и етерични масла го вършат дейно за обезпечаване на здрав сън.
Богат на антиоксиданти
Сокът от целина оказва помощ за понижаване на възпалението от тялото, защото е богато на антиоксиданти като кофеинова киселина, р-кумарова киселина и ферулова киселина, които оказват помощ за понижаване на оксидативния стрес.
Прави кожата блестяща
Сокът от целина е цялостен с съществени хранителни субстанции като фолат, витамин А, В, С и К, които оказват помощ за възстановяване на здравето на кожата и обезпечават безупречна и чиста кожа. Сокът от целина подхранва кожата и я кара да свети.
Помага при намаляване
Сокът от целина е с ниско наличие на захар и богат на фибри, което го прави една от най-хубавите питиета за феновете на тежестта. След като изпиете сок от целина, вие се чувствате сити и това възприятие на задоволеност ви защищава от прекалено хранене.
Здрава коса
Редовното пиянство на сок от целина оказва помощ за поддържането на здрава и здрава коса. Той има високо наличие на вода, което го прави ефикасен за възстановяване качеството на косата и попречване на сухота. Наличието на витамин А в сока от целина оказва помощ за лекуване на пърхот и за поддържане на корените.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР