Целим победа на първи тур на изборите в София и

...
Целим победа на първи тур на изборите в София и
Коментари Харесай

Борис Бонев: Спаси София няма да допуснем София да стане заложник на договорка за правителство

" Целим победа на първи тур на изборите в София и болшинство в Столичния общински съвет, което да осъществя амбициозна стратегия за подобряването на живота на софиянци. Видимите резултати на ГЕРБ са по улиците на София, а най-видими са пред Парламента, където жълтите павета, признака на София, са в потресаващо положение след ремонт. София и софиянци заслужаваме повече! " - съобщи през днешния ден пред Българска национална телевизия водачът на Спаси София, Борис Бонев.

По думите на общинския консултант, Спаси София е почнала диалозите с Политическа партия и Демократична България точно за гарантиране на разгромна победа над модела ГЕРБ в столицата, както и отбягване на сюжет общинския съвет да замязя на Народното събрание. " София има потребност от рационализация. Вече всички виждат, че градът ни е в застой. Жълтите павета, една от емблемите на София, които съвсем година стоят на талази в центъра на града, са знак на това ръководство - корупция, неможене и тичане от отговорност. Затова съм уверен, че тази есен ръководството ще бъде заменено. " - безапелационен е Бонев.

Според него не би трябвало да се позволява обстановка, в която болшинството в общинския съвет зависи от ГЕРБ, тъй като, това би било злополука за града. По думите му, това значи плаващи болшинства и сделки, още некачествени поправки и презастрояване, игнориране на кварталите и зависимости от близки до властта компании. " Това е всичко, против което ние от Спаси София се борим към този момент 14 години. Затова призовахме за общо явяване на локалните избори, само че държим на някои правила: спиране на зависимостите, транспарантно и почтено ръководство и доста повече вложения в нови улици, паркинги и междублокови градинки. Ние сме потвърдили, че обичаме София и не бихме позволили заигравки с хората, които гледат на града като на персонален банкомат. " - сподели общинският консултант.

Лидерът на Спаси София съобщи, че организацията няма да разреши столицата да стане пленник на партийни сметки или сделки за държавно управление. " София няма време за губене, софиянци чакат от нас мощен мандат и доста решени проблеми. Имаме ясна стратегия по какъв начин да понижим корупцията и зависимостите в Столичната община, с цел да може повече средства да се влагат в благоустройство на кварталите. Това значи разкъсване на връзките с околните до ГЕРБ компании, непоколебим надзор и налагане на оптимални санкции. София е горда столица на България, а не е любеница на пазара, и Бойко Борисов не може да я предлага като част от договорка! С тези правила не трябва да се вършат взаимни отстъпки и в такава обстановка няма да се поколебаем да се разграничим и излезем от тази структура. " - безапелационен е Бонев.

Той разяснява и възможното име за нов кмет на София като съобщи, че съдружно съглашение няма. " Докато всички елементи не са изчистени, всички имена са единствено спекулации. Имаме още работа. Вярвам, че в идващите седмици ще има прогрес и тогава ще можем пред всички жители да излезем освен с кмета, само че и целият управнически екип, който деликатно сортираме, с цел да може София най-сетне да тръгне самоуверено напред. " - приключи Борис Бонев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР