Целим да има минимални трусове в управлението, да има минимални

...
Целим да има минимални трусове в управлението, да има минимални
Коментари Харесай

Кирил Петков: Най-логично е Денков да бъде външен министър след ротацията

Целим да има минимални земетресения в ръководството, да има минимални промени. За нас е значимо да има цялостна ротация сред Мария Габриел и акад. Николай Денков. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в Народното събрание.

Според него най- добре е Мария Габриел да бъде единствено министър председател.

" Да си министър председател значи, че имаш отговорност към всички министерства. Тази задача е доста тежка и по никакъв метод не е хубаво да се съвместяват повече от една роля. Най-добре е акад. Денков да бъде вицепремиер и министър на външните работи ", изясни Петков.

" В Европейски Съюз няма нито един министър председател и външен министър дружно. Едновременно с това има доста фомрамати в Европейски Съюз, където се явяват единствено външните министри. Ще е необичайно българския министър председател да бъде на теиз формати. Също ще е необичайно да нямаме посланичество там. Денков и Габриел са доста добър екип. Ние заставаме зад Мария Габриел, тя ще бъде доста добър министър председател. Добрият статут на Габриел и Денков може да бъде непокътнат доста добре, в случай че те си сменят цялостните позиции ", добави съпредседателят на Политическа партия.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР