Цели за опазване на още 11 защитени зони от „Натура

...
Цели за опазване на още 11 защитени зони от „Натура
Коментари Харесай

МОСВ публикува за обществено обсъждане цели за опазване на нови 11 защитени зони от „Натура 2000“

Цели за запазване на още 11 предпазени зони от „ Натура 2000 “ са оповестени за публично разискване от. Те са създадени от експертен екип под управлението на Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания при Българска академия на науките.

Опазването на равнище предпазена зона съставлява набор от съответни цели, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се подсигурява, от една страна, дълготрайното запазване на видовете естествени местообитания и типовете в зоната, а от друга – че тя способства по най-хубавия вероятен метод за реализиране или поддържане на удобното положение на съответния вид естествено местообитание и тип в биогеографския район и страната. Тези цели са основата за установяване на ограниченията за запазване и се основават на научни знания и качествена информация за положението на съответната зона, типовете и естествените местообитания, предмет на запазване в нея, както и за главните въздействия и закани, които могат да им повлияят.

Активното присъединяване на всички способени органи, заинтригувани страни и необятната общност е от основно значение при одобряването на природозащитни цели за зоните от екологичната мрежа „ Натура 2000 “.

Заинтересованите страни могат да изпращат мнения, оферти, рекомендации и мнения в период до 22.02.2022 година на адрес Министерство на околната среда и водите 1000, гр. София, бул. „ Княгиня Мария Луиза “ 22, както и на ел. поща -.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР