Цели 57 куршума са изстреляни от 13-годишния Коста Кецманович при

...
Цели 57 куршума са изстреляни от 13-годишния Коста Кецманович при
Коментари Харесай

ИМАМ ПОДАРЪК, ЩЕ ГО НОСЯ В УЧИЛИЩЕ: Коста е изпратил снимка с пистолета на свой приятел

Цели 57 патрона са изстреляни от 13-годишния Коста Кецманович при клането в учебно заведение " Владислав Рибникар ", а първите 14 патрона са за охранителя Драган Влахович, към който момчето насочило револвера, откакто влезнало в учебното заведение.

Според оповестен диалог в месинджър Коста оповестил на другар, че „ има подарък “ за един от връстниците си.

" Защо какво е станало? " Ако не беше Игор? „ Не знаехте, че ще се раздразните толкоз “, написа приятелят.

„ Имам подарък за него, ще го донеса на следващия ден в учебно заведение, мисля, че ще се зарадва, когато го види “, отговори Коста К. съгласно оповестеното изображение на диалога.

Приятелят пита какво е и Коста му изпраща фотография на револвер.

По пътя умъртвил две девойки, учениците помислили, че звукът е от петарди
Смята се, че Коста К. той е възнамерявал клането цялостен месец. Аудиозапис, въпреки това, от прилежаща класна стая на тази, в която е станала стрелбата, дава опция да се възстановят елементи от събитието.

След като умъртвил охранителя с 14 патрона, Коста се насочил към класната стая, където се провеждал час по история, като по пътя прострелял и умъртвил две девойки. След това влезнал в класната стая, почнал да стреля по учителката, която ранил, след което се насочил към приятелите си. Той умъртви осем съученици и рани още седем деца.

В притеснителното аудио се чува по какъв начин деца от прилежаща класна стая в началото се смеят, когато чуят изстрелите, мислейки, че са петарди, а учителката ги успокоява с думите „ седнете, седнете “.

Скоро по-късно от коридора се чуват писъците на деца, които молят за помощ.

На записа се чува по какъв начин ученичка споделя " няма нищо смешно ".

Изстрелите не престават да се чуват, а гласовете на молещите се за помощ деца стават все по-силни и все по-близо до класната стая, където са били децата.

„ Моля, помогнете “, чува се момичешки глас от коридора.

Учителката незабавно реагира и помоли децата да не излизат от класната стая.

— Моля те, не излизай. „ Моля, някой влезе с револвер “, сподели тя.

Коста К. самичък е подал сигнал в полицията
След това, до момента в който връстниците му крещели, Коста напуснал учебното заведение и, съгласно известия в медиите, оставил револвера до себе си на стълбите на учебния двор. Той не ни изчака и самичък се обади в полицията в 8:42 ч. и сподели:

– Аз съм Коста Кецманович, гръмнах няколко души.

При идването на полицията той не е оказал опозиция при задържането. По време на последвалия по-късно разпит Коста беше невъзмутим и ръцете му не трепереха.

- Убих ги, тъй като съм умопобъркан, който би трябвало да се успокои - сподели той по време на разпита.

Горе-долу по същото време той се обадил в полицията, помощник-директорът на учебното заведение Ивана Йованович извикала кола за спешна помощ.

- Около 08:40 Иванка Йованович, помощник-директор на учебното заведение, се обади за незабавна помощ... Тя заяви, че дете е влезнало в учебното заведение с огнестрелно оръжие и е стреляло - сподели Веселин Милич, шеф на белградската полиция.

На бащата на Коста К. е наложено задържане за 48 часа. По време на разпита бащата описа, че синът му е споделил, че се усеща отритнат от обществото, само че не вижда нищо необичайно в него. Той също по този начин съобщи, че не знае от кое място синът му знае кодовете на сейфа, в който съхранява оръжията и пушките.

Коста К. носел със себе си два револвера и четири коктейла Молотов в раницата си.

„ Говорете с децата “, гласеше един транспарант измежду множеството на снощното събиране във Врачар и в няколко сръбски града, където хиляди жители възпламениха свещи за жертвите.

В обществените мрежи се появи фотография на тълпата. Тяхната идентичност беше обществено разкрита. Става въпрос за А.Б., Б.А., С.Н., убити и открити в учебния салон, дружно с тялото на охранителя Драган Влахович.

В класната стая на приземния етаж, 7/2 клас, чийто възпитаник е обвиненият Коста К., са убити А.Д., К.М., М.А., Е.К. и А.Ц.

Убитите деца са родени през 2009 и 2011 година.

Част от децата, които са ранени, към момента са в сериозно положение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР