Цели 52 дни с превишение на фините прахови частици в

...
Цели 52 дни с превишение на фините прахови частици в
Коментари Харесай

Какъв въздух дишат жителите на Пловдив?

Цели 52 дни с превишение на фините прахови частици в региона на Пловдив са измерени от станцията на екоинспекцията в Каменица през предишния отоплителен сезон. А другият пункт – в регион „ Тракия”, е отчел 68 дни.
Дебат за по-чист въздух: Петима кандидат-кметове с концепциите си за София (ВИДЕО) Дискусия сред Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов, Борис Бонев и Ангел Джамбазки
Според община Пловдив повода за мръсния въздух е отоплението с печки вид Чудо. Те би трябвало да бъдат сменени с по-екологични уреди. За това ще бъдат отпуснати 14 млн. лева по Оперативна стратегия „ Околна среда”.

До този миг ползата е слаб. Едва към 500 души са подали заявление в общината, че желаят да заменят старите си печки. Други се тормозят от високите сметки за ток.

С плануваните средства ще могат да се сменят уредите на към 3000 семейства. Сметките за ток и газ ще се заплащат от притежателите. Те ще подлежат и на инспекция дали употребяват новите отоплителни уреди.

Климатици и пелетни камини ще се дават обаче единствено на хора в санирани жилищни здания. Незаконните постройки в Шекер махала не дават отговор на изискванията, а живеещите в тях признават, че през зимата горят в печките си всевъзможни отпадъци.

И тази есен обаче най-вероятно няма да има усъвършенстване на въздуха в Пловдив, тъй като екологичните уреди ще се дават най-рано през есента на 2020 година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР