Цели 40% от целия втечнен природен газ, който ще излезе

...
Цели 40% от целия втечнен природен газ, който ще излезе
Коментари Харесай

Малката азиатска държава, която иска да вземе короната на Австралия като най-голям износител на LNG до 2029-а

Цели 40% от целия полутечен природен газ, който ще излезе на пазара до 2029 година, ще бъде от Катар. Това съобщи енергийният министър, президент и основен изпълнителен шеф на националната петролна компания на Катар, QatarEnergy Саад Ал-Кааби.

По думите му газът постоянно ще бъде нужен като най-чистото изкопаемо гориво, нужен за производството на електрическа енергия и за зареждане на промишлени и индустриални предприятия.
 Икономическият напредък на Катар - нефт и несъгласия
Икономическият напредък на домакина на Световното по футбол - нефт и несъгласия

Хората живеят в разкош, само че и в боязън от ислямските закони

" В Катар усилваме производството до 126 милиона тона годишно и имаме още 16-18 милиона тона годишно от Съединени американски щати, които ще бъдат на пазара през идната година. Ние го вършим по най-отговорния метод, що се отнася до излъчванията ", съобщи Ал-Кааби, представен от Oilprice.

Миналата година Австралия беше най-големият експортьор на LNG, като доставките възлизаха на 82 милиона тона на стойност 63 милиарда $, което е нов международен връх. Тази цифра засенчва изнесените 81,2 милиона тона от Катар, и 79,1 милиона тона от Съединените щати.

Напоследък австралийското държавно управление се намесва по-агресивно в локалните газови пазари. Нараства доста регулаторния надзор от страна на австралийското държавно управление, с което нараства и опцията доставките да бъдат пренасочени към вътрешния пазар. Това може да ограничи способността на Австралия да резервира водещата позиция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР