Цели 33 години след като излиза, Сам вкъщи продължава да

...
Цели 33 години след като излиза, Сам вкъщи продължава да
Коментари Харесай

Варненци, днес той отново ще остане Сам вкъщи

Цели 33 години откакто излиза, " Сам у дома " продължава да е част от Коледата на милиони хора по света. У нас също към този момент се трансформира като че ли в традиция филмът да бъде пускан по малкия екран тъкмо по празниците, и то в прайм-тайма.

За почитателите му новините са положителни - и тази година ще можем да гледаме както " Сам у дома ", по този начин и " Сам у дома 2: Изгубен в Ню Йорк " в уюта на дома си и пред дребния екран. Докато до втората част би трябвало да изчакаме до на следващия ден, 25 декември (от 20 ч. по NOVA), то довечера към този момент можем да се готвим за първата.

Няколко любопитни обстоятелството за кино лентата, подбрани от E! News:

Крис Фарли, който бе известен комедиен артист, за малко не прави дебюта си в киното с епизодичната роля на Дядо Коледа в " Сам у дома ". Колегата му, Кен Хъдсън Кембъл, който в последна сметка е определен за нея, споделя, че си спомня тъкмо по какъв начин е минало прослушването. Тогава е видял Крис Фарли в много смешен тип, защото очевидно предходната вечер е купонясвал. Както и се е очаквало, той въобще не се е показал добре и по този начин и не е получил наново позвъняване.

Може и да останем много сюрпризирани, само че е реалност - Робърт де Ниро също за малко да взе участие в " Сам у дома ". Той обаче отхвърля ролята на бандита Хари. Същото прави и Джон Ловиц. Келси Грамър пък отхвърля да изиграе Франк - чичото на Кевин.

Собствениците на къщата, в която е снимана по-голямата част от " Сам у дома ", са живеели в нея от самото начало до момента в който се е работело по кино лентата. По свое предпочитание те по този начин и не са се възползвали от жилището, който им е бил нает. И макар че фотосите е трябвало да траят единствено към месец, фамилията е останало отделено в една от огромните спални в къщата съвсем шест месеца. В последна сметка домът им остава недокоснат, защото множеството подиуми с опустошения са били снимани в локална гимназия.

Жителите на квартала, в който се намира къщата от " Сам у дома ", от дълго време са привикнали с минувачите, които се стопират да я оглеждат и в множеството случаи не пропущат я да снимат. Домът към момента е атракция, даже и повече от 30 години след излизането на кино лентата.

Друг забавен факт за къщата е, че тя е включена (макар и не нарочно) в сериала " Приятели ". Наблюдателни фенове виждат, че парцела, който Моника и Чандлър желае да купят в един от епизодите на последния сезон, е в действителност къщата на семейство МакКалистър от " Сам у дома ".

През по-голямата част от фотосите на кино лентата, екипът разчита на изкуствени сняг и лед. Точно за най-знаковата сцена обаче, тази, в която майката на Кевин най-сетне стига назад до къщата им, в която са го не запомнили, стартира да вали същински сняг. " Беше най-големият снеговалеж от години и то на Свети Валентин. Майката природа в действителност ни оказа помощ ", спомня си Джейколин Бъксбаум, който е част от екипа на " Сам у дома ".

Още една действителна локация, на която се е снимал филмът, е летището в Чикаго. За сцената, в което семейство МакКалистър тича, с цел да хване самолета си до Париж, екипът е имал право единствено на два или три дубъла.

Джон Кенди влиза в ролята на " краля на полката " Гас Полински, с цел да направи услуга на продуцента Джон Хюз. Освен това всички подиуми, в които артистът си партнира с Катрин О`Хара, би трябвало да бъдат снимани единствено за един ден. И по този начин и става - целият екип работи в продължение на 21 часа без да стопира.

Една от най-запомнящите се реплики в " Сам у дома " в действителност е импровизация на Маколи Кълкин. Към края на кино лентата той споделя на бандитите: " Отказвате ли се, момчета, или сте жадни за още? " И му се получава толкоз добре, че репликата не просто не е изрязана, а се трансформира в един от най-хубавите моменти въобще.

Момичето от фотографията, на която Кевин вижда хипотетичната приятелката на Бъз, по-големия си брат, в действителност е момче, облечено като момиче. Според продуцентите да бъде показано момиче просто било прекомерно жестоко, поради непривлекателния тип, който е трябвало да пресъздадат.

Angels with Filthy Souls, остарелият филм, който Кевин гледа в хола на къщата си, в действителност не е реално съществуващ остарял филм. Сцените, които са показани, е трябвало да бъдат снимани настрана. Така че, паметната имитация: " Задръж рестото, мръсно животно " в действителност също е измислена от Джон Хюз, написа E! News.

Филмът е обичан даже на децата в Ирак. Актьорът Даниъл Стърн споделя, че през 2003 година е бил в Ирак, където се е срещнал с локални бойци. Те са го завели в столицата Багдад, където в един от магазините се е оказал заобиколен от деца, които са му викали: " Марв! Марв! ", явно разпознавайки го от ролята му на един от " мокрите бандити " в " Сам у дома ", предава lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР