Цели 22 нови български пълнометражни игрални филма, създадени в рамките

...
Цели 22 нови български пълнометражни игрални филма, създадени в рамките
Коментари Харесай

22 нови бг заглавия на София Филм Фест

Цели 22 нови български пълнометражни игрални кино лентата, основани в границите на последните 12 месеца, ще бъдат показани на 22-рото издание на София Филм Фест (8-18 март). Подобно обилие се следи за пръв път в историята на този наш интернационален кинофестивал и то е сравнимо единствено с продукцията от най-силните години на родното седмо изкуство през 80-те. Това разкри на специфична конференция шефът на феста Стефан Китанов, припомняйки, че от 2001 година, след като на форума се показват български заглавия, е имало и издания с по един наш участник...

Събитието ще се открие публично на 7 март, когато в Зала 1 на НДК ще се завърти новият филм на Милко Лазаров „ Ага “, почнал пътя си като план с работно заглавие „ Нанук “ от платформата София Мийтингс през 2014 година Историята из суровия живот на ескимосите, отличена в Кан с влиятелната премия „ Кшищоф Кешловски “, малко преди премиерата си тук ще закрие главната конкурсна стратегия на Берлинале.

Сред акцентите в афиша на СФФ е филмът-омнибус „ 8 минути и 19 секунди “, който включва 6 новели по разкази на Георги Господинов снимани от шестима разнообразни режисьори: Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Кристина Грозева, Владимир Люцканов и Теодор Ушев. Новелата „ Кристин, която маха от влака “ е игрален дебют на номинирания за „ Оскар “ аниматор Тео Ушев.

„ Омнибусът “ споделя за шестима герои в обстановка на персонален апокалипсис. „ Малък, спокоен и печален нискобюджетен филм “ - по този начин дефинира творбата един от основателите й, младият Любомир Младенов. Влади Люцканов пък разкри, че екипът е работил по нея съвсем 3 години. Сред актьорите личат имената на Светлана Янчева, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Китодар Тодоров, Ирмена Чичикова, Таня Шахова, Иван Савов.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР