Цели 19 дълги сезона бяха необходими на Райън Дей, за

...
Цели 19 дълги сезона бяха необходими на Райън Дей, за
Коментари Харесай

Райън Дей вече е в съвсем нов, по-престижен клуб

Цели 19 дълги сезона бяха нужни на Райън Дей, с цел да влезе в “клуба” на ранкинг първенците по снукър, откакто победи в първия за актуалната акция шампионат Рига Мастърс. Сега, съвсем девет месеца по-късно, той към този момент е притежател на два трофея, печелейки и Откритото състезание на Гибралтар.

 Двата му триумфа са в две от трите събития, които са наследници на РТС сериите, като другото е “Пол Хънтър Класик”. Колкото и незначителни да са тези шампионати на фона на, да вземем за пример, “Тройната корона”, то не трябва да се омаловажава достижението на Дей, тъй като даже Рони О’Съливан дефинира за “невъзможно” да се завоюва цялата верига “Домашни нации”, а форматът там също е 4 от 7.

В исторически проект втората купа на уелсеца го слага към този момент в съсвем друга и по-престижна компания. Той е десетият състезател с две трофеи на сметката си, като другите са Доминик Дейл, Греъм Дот, Тони Ноулс, Антъни Макгил, Алън Макманъс и Дъг Маунтджой.

“Вече с две трофеи на сметката си, се усещам по-уверен, че мога да върша трансформацията в настройката си от просто постигане на четвъртфинали до печелене на титли. Това е най-важното. Сега съм по-стабилен душевен в тъкмо тези моменти. Знам, че би трябвало да стигна най-малко до полуфиналите на “Шампионата на играчите”, с цел да избегна квалификациите за Световното. Те са доста изнурителни, само че съм ги преодолявал няколко пъти в предишното. Хубавото е, че се класирах на полуфиналите в Шампионата на Обединеното кралство, когато ми трябваше тъкмо подобен резултат, с цел да вземам участие в “Мастърс”.

Много съм удовлетворен от новата си щека, която за първи път използвах на Welsh Open. Само 15 минути ми бяха задоволителни, с цел да схвана, че тя е точната за мен”, разяснява Дей.

Той не се класира за Откритото състезание на Китай и заради тази причина полуфинал на “Шампионата на играчите” ще му бъде задоволителен да взе участие непосредствено в “Крусибъл”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР