Цели 18 регионални летища във Франция станаха днес обект на

...
Цели 18 регионални летища във Франция станаха днес обект на
Коментари Харесай

Нова вълна от бомбени заплахи срещу летища във Франция

Цели 18 районни летища във Франция станаха през днешния ден обект на нови подправени бомбени закани, а 10 от тях бяха евакуирани, оповестяват управляващите, които дават обещание, че " огромните идиоти ", които стоят зад тези известия, ще бъдат осъдени, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От началото на вълната от бомбени закани в сряда обаче работата на главните летища, обслужващи Париж, по-специално " Шарл де Гол " и " Орли ", не е наранена.

" От сряда насам следим увеличение на броя на сигналите и подправените бомбени закани на нашите летища. Искам да кажа доста ясно, че дребните хитреци или шегаджиите, които играят сходна игра, в действителност са огромни идиоти, даже огромни нарушители ", съобщи френският министър на превоза Клеман Бон.

Броени часове преди началото на учебната почивка по случай Деня на Вси свети, през днешния ден за трети следващ ден въздушният трафик беше нарушен.

В сряда 17 летища са получили закани, като 15 от тях бяха евакуирани; в четвъртък 25 летища са станали обект на закани и в 19 от тях са били подхванати ограничения за евакуация, съгласно министъра.

Миналата събота два от най-известните паметника в света - Лувърът и Версайският замък - бяха евакуирани и затворени след бомбени закани, последвани от сигнали за паника.

Днешните бомбени закани, получени посредством имейли, " като цяло са тествани и отхвърлени сега ", добави министърът този следобяд.

" Всеки, който си мисли, че си прави неприятна смешка или плаши хората, би трябвало да знае, че това е закононарушение, което ще бъде доста съществено и сурово осъдено, че ще бъде разпознат и всеки един от тях ще бъде осъден. Наказанието е от две до три години отнемане от независимост и санкция от няколко десетки хиляди евро ", означи Бон.

Министърът не уточни през днешния ден кои са засегнатите обекти, само че в предходен отчет от източници от летищните управляващи се изброяват 14 наранени летища, измежду които Бордо, Безие, Лил, Бове, Тарб, Нант, Брест, Тулуза, Каркасон, Лион ( " Брон " ), По, Ница, Биариц и Рен.

Впоследствие доста летища, в това число Бордо, Нант, Лил, Тулуза, Каркасон и Брест, потвърдиха, че към тях са изпратени закани, както и Перпинян и Базел-Мюлуз.

Днешните нарушавания на въздушния трафик обаче не бяха толкоз съществени, колкото предходния ден, когато някои летища претърпяха закъснения на полетите до три часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР