Цели 109 жалби срещу условията в ареста в София са

...
Цели 109 жалби срещу условията в ареста в София са
Коментари Харесай

Съкиличийничка на Иванчева: Живее при нечовешки условия

Цели 109 тъжби против изискванията в ареста в София са подадени единствено от една килия. Нейните жители са отстранената кметица на „ Младост” – Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Цветомира Алексиева, която към този момент е на независимост, попада в следствения арест в края на предходната година. По обвиняване, че е част от проведена незаконна група за трафик на мигранти – дружно със брачна половинка и сина си.

След зрелищната акция през април, става съкилийничка на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Не демонстрираме лицето й по нейно гледище. „ Старшината денем се пошегува: „ Изчистила ли си килията, че идват кметиците”, споделя тя.
Снимка: bTV
Твърди, че изискванията, в които са живели, са безчовечен: „ Как спим, пада мазилката върху ни. Началникът ни предложи да ни даде метли да чистим. Да си смъкваме тавана. Само на думи има прозорец. Няма топла вода, единствено студена вода. Миришеше от тоалетната”.

По думите й тоалетната се употребила пред очите на другите – нещо унизително.

След инспекция на екипа на омбудсамана, бил изработен, по думите на Цветомира, „ козметичен” ремонт – махнали падащата мазилка.
Цецка Цачева за килията на Иванчева и Петрова: Няма ВИП арестанти За да бъде изработен ремонт в следствения арест, би трябвало да бъдат изведени всички арестанти, а това сега не е допустимо, уточни правосъдният министър
„ Останалите, които също са в ареста, те са при същите условия, единствено че не пускат тъжби. С цел да не си утежняват положението…”, показва дамата.
Снимка: bTV
Цветомира споделя, че Иванчева и Петрова изпаднали в меланхолия пред очите й: „ С настаняването там, започваш да изтърпяваш наказание… На Десислава извънредно й беше афектиран методът, по който ни правеха обиските. Те като влязат в килията, всичко се обръщаше наобратно. След всеки обиск плачеше. Биляна – също. Тя дори беше по-депресирана, по-психически нестабилна”

Целият роман на някогашната съкилийничка на Иванчева и Петрова, както и коментарът на правосъдния министър Цецка Цачева – гледайте на следващия ден в предаването „ Тази сутрин”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР