Целевата съвкупност се състои от обикновени домакинства, в които има

...
Целевата съвкупност се състои от обикновени домакинства, в които има
Коментари Харесай

Проучват колко често използваме интернет


Целевата цялост се състои от елементарни семейства, в които има най-малко едно лице на възраст 16 - 74 години и обгръща цялата територия на страната.

В област Бургас ще бъдат интервюирани 282 елементарни семейства и живеещите в тях лица на възраст сред 16 и 74 навършени години. Освен на територията на град Бургас ще бъдат интервюирани и семейства от Айтос, Карнобат, Несебър, Поморие, Приморско, Средец, Созопол, Дебелт, Екзарх Антимово, Малко Търново, Кости, Свети Влас, Белодол, Каблешково, Добра Поляна, Зайчар, Шиварово, Крушевец, Подвис, Mаринка и Малка Поляна.

В интервала април - май 2018 година анкетьори от отдел " Статистически проучвания - Бургас " ще посетят, определени на инцидентен принцип семейства за осъществяване на лични изявленията, легитимирайки се със служебни карти издадена от Териториалното статистическо бюро – Югоизток.

Изследването включва 41 въпроса в 7 модула и обгръща следните области:

Ниво семейства:

Достъп до информационно-комуникационни технологии (ИКТ)

Ниво лица:

Използване на интернет; Използване на електронно правителство; Използване на електронна търговия; Доверие, сигурност и дискретност в интернет; Използване на ИКТ на работното място; Цифрови умения.

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното проучване " Използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в семействата и от лицата през 2018 година “ може да се откри на уеб страницата на Национален статистически институт в рубриката " Статистически данни " – " Бизнес статистика “, " Информационно общество “, а по отношение на легитимността на анкетьорите  на следните телефони: 056/851916 и  056/851927. 

По данни на същото изследване, извършено през 2017 година 53.7% от популацията на област Бургас на възраст 16 - 74 навършени години употребява постоянно интернет. Лица от региона, които са поръчвали/купували артикули или услуги за персонални цели по интернет са едвам 6.6%.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР