Цехът за арабски хляб на Аладин фуудс © Аладин фуудс

...
Цехът за арабски хляб на Аладин фуудс © Аладин фуудс
Коментари Харесай

"Аладин фуудс" увеличава преработката на пилешко с инвестиция за 2.7 млн. лв.

Цехът за арабски самун на " Аладин фуудс "

© " Аладин фуудс " Още по тематиката
Управителят на " Аладин фуудс " Калед ал Харфан пред " Капитал Daily "
21 фев 2016 16 фев 2016
Компанията вложи 1 млн. лева в нова поточна линия за самун
18 авг 2015
Какви са поуките от рекета по бизнеса от чиновници на БАБХ
29 май 2015 29 май 2015
" Капитал " приготвя тематика за пороците в схемата за надзор върху производители и търговци на храни и ви каним да се включите
26 май 2015
Националната асоциация на млекопреработвателите също разгласи, че компании от сектора са били изнудвани
24 май 2015
От компанията настояват, че са обект на тенденциозни инспекции и фабриките им са затваряни неоснователно. Контролиращите отхвърлят
21 май 2015

Веригата за бързо хранене " Аладин фуудс " (Aladin Foods) ще влага 2.7 млн. лева в транжорната си за пилешко месо в град Съединение, Пловдивско. Около 40% от средствата са безплатни по размер 4.2 " Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули " от Програмата за развиване на селските региони. Срокът за цялостното осъществяване на плана е до ноември 2019 година, оповестиха от компанията.

Преустройство и рационализация

Инвестицията включва преустрояване и рационализация на предприятието, вследствие на което ще бъде повишен индустриалният му потенциал. Сега в транжорната за пилешко месо се обработват близо 15 т на ден, а след обновяването количествата ще доближат 20 тона. С плана ще бъдат разкрити 15 нови работни места. В резултат на инвестицията енергийната успеваемост на индустриалната база ще бъде нараснала с над 10%, оповестяват от компанията.

През предходната година веригата разгласи началото на своята стратегия за франчайз (виж карето) и отвори в Асеновград първия си партньорски обект. През тази година " Аладин фуудс " ще отвори две нови заведения в София, прецизираха от компанията за " Капитал ".

33 обекта за бързо хранене

Началото на компанията е сложено през 1998 година През 2011 година веригата е преименувана от " Аладин дюнер " на " Аладин фуудс ". Днес компанията има 33 обекта за бързо хранене (от които един е на франчайз) в 16 града в цялата страна. По данни на сдружението всеки ден заведенията обслужват над 30 хиляди клиенти и продават приблизително по 33 хиляди порции храна.

Освен транжорната индустриалните мощности на " Аладин фуудс " включват още фурна за арабски самун, завод за обработка на картофи и завод за произвеждане на сос за дюнери Aladin по лична рецепта, които се намират в с. Цалапица край Пловдив. Компанията има складови бази в Цалапица, Русе и Бургас, както и два лични магазина Aladin за птиче месо в Пловдив и Съединение. Повече от 50% oт продукцията на сдружението отива за външни клиенти в бранша на бързото хранене - заведения, заведения за хранене, хранилища. Арабските хлебчета на " Аладин фуудс " се продават и в някои огромни вериги магазини.

От 2010 доникъде на 2016 година сдружението е вложило над 2.2 млн. евро, прецизираха от компанията за " Капитал ". От тях 1.7 млн. евро са вложени за уголемение и модернизиране на производството, а 500 хиляди евро – в складовата база и логистиката.

Според данните в Търговския указател през 2016 година компанията регистрира 33.3 млн. лева доходи (31.560 млн. лева за 2015) и 747 хиляди лева облага (176 хиляди през 2015). Заетите в " Аладин фуудс " са над 900.

#NOcorruptionBG

Компанията стана известна и с това, че в края на май 2015 година по време на специфична конференция създателят на компанията Аладин Харфан описа за пожелан от него рушвет от Българската организация по сигурност на храните. Харфан показа пред публицисти, че е отказал да заплаща желаната от него ежемесечна " такса успокоение " в размер на 10 хиляди евро, след което е почнал напън и непозволени дейности на проверяващите, довели до затваряне на фабриката за обработка на пилешко месо и склада за търговия на едро в интервала юни-юли 2014 година " Затварянето на транжорната и склада през 2014 година ни трансформира от едно сполучливо, съвременно и добре разрастващо се дружество в нерентабилно сдружение. Свиването на размера работа в композиция с обстоятелството, че по същото време в сдружението бяха стартирани обилни капиталови планове, в последна сметка генерира съществени загуби от 650 хиляди лв. ", обявиха тогава от " Аладин фуудс ". В формален отговор от държавната организация отхвърлиха обвиняванията, само че в последна сметка шефът й Пламен Моллов беше уволнен.

Компанията води правосъдни каузи с Българската организация по сигурност на храните, след което Върховният съд постанови дефинитивно, че дейностите на организацията за затваряне на транжорната са незаконосъобразни. А създателят на " Аладин фуудс " поде специфична самодейност за битка с корупцията в България #NOcorruptionBG.
Условия за франчайз

Първоначална такса - 10 хиляди евро.
Инвестиция от страна на сътрудниците - от 40 до 160 хиляди евро според от обекта.
Срок на контракта - най-малко седем години.
Подкрепа - франчайзинг сътрудниците получават ноу-хау и са предпочитани клиенти на производството на " Аладин фуудс ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР