Цървена Звезда стартира участието си в Шампионска лига с гостуване

...
Цървена Звезда стартира участието си в Шампионска лига с гостуване
Коментари Харесай

Цървена Звезда шокира Европа с надписа на екипа си, натискат УЕФА за реакция

Цървена Звезда започва присъединяване си в Шампионска лига с посещение на носителят на трофея Манчестър Сити. Западните ни съседи се показаха почтено, тъй като на почивката водеха с 1:0, само че въпреки всичко капитулираха и записаха проваляне с 1:3.

Като цяло нищо изключително и шокиращо към мача сред два отбора с голяма разлика в класите, само че свадите последваха в часовете след последния съдийски сигнал.

Това, което от УЕФА като че ли бяха пропуснали, е, че от доста години главен спонсор на Звезда е съветският колос " Газпром ", а логото на компанията е ясно изписано на екипите.

Както е известно, че в продължение на няколко години точно " Газпром " бе най-големият спонсор на Шампионска лига, само че след експлоадирането на войната в Украйна, под напън УЕФА бе принудена да приключи многомилионните контракти.

Подобно нещо направиха и няколко европейски клуба, а да вземем за пример немският Шалке изпадна във второто равнище на футбола след прекъсването на финансовите потоци от " Газпром ", който бе главен спонсор на клуба.

Цървена Звезда обаче се появи с логото на компанията, освен това в дома на настоящият притежател на трофея. И вълната от отрицателни реакции бе неизбежна.

Знаем, че УЕФА може да принуждава тимовете да играят без спонсор в европейските клубни шампионати.

Подобен е въпросът с родните отбори, които постоянно махат логата на спонсори-букмейкъри, които нямат лиценз в дадената страна, в която тимът гостува.

На този принцип УЕФА може да свали надписа " Газпром " от фланелката на Звезда с аргумент войната и глобите към Русия, съветските компании и съветския спорт, написа dir.bg Съперникът Манчестър Сити направи това във всеки собствен пост в обществените мрежи преди мача със сърбите. Където имаше изображение на екип на противника, логото на " Газпром " бе премахвано от графичните дизайнери в клуба.

Но УЕФА не направи нищо по въпроса, поради което централата е разкъсвана от рецензиите от медиите из целия континент.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР