Цървена звезда се наложи с 2:1 над Инджия и се

...
Цървена звезда се наложи с 2:1 над Инджия и се
Коментари Харесай

Цървена звезда е първият полуфиналист за Купата на Сърбия

Цървена звезда се наложи с 2:1 над Инджия и се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на Сърбия. Привлеченият за 1,3 млн. евро от БАТЕ Борисов Мирко Иванич беше с съществена заслуга за триумфа на " червено-белите " под проливния дъжд. Той откри резултата в 36-ата минута, а в 38-ата подаде на Ел Фарду Бен Набуан за втория гол в интерес на " звездашите ".

Преди три месеца грандът от Белград срещна съществени проблеми на терена на Инжия в мач от шампионата, само че този път относително елементарно преодоля скромния противник. Още първоначално тимът на Деян Станкович сътвори няолко рискови положения, само че и Милан Борян не бездействаше на вратата на Звезда. В 36-ата минута Бен Набуан центрира на далечната греда и Иванич с глава насочи топката в противоположния ъгъл. Домакините нямаха време за реакция, тъй като незабавно получиха още един гол. Този път Иванич качи топката на главата на Бен Набуан, който не остави шансове на Прекович.

След почивката футболистите на Цървена звезда понижиха оборотите и това даде опция на Инджия да върне интригата. Попадението на Михайло Йованович обаче падна чак в края на дуела и домакините не съумяха да се доберат до освен това.

Звезда подвигна за последно купата през 2012 година, а през този сезон отборът е окуражен да завоюва дубъл. Останалите мачове от 1/4-финалите са на следващия ден, като Партизан гостува на Радник (Сурдулица).

Купа на Сърбия, 1/4-финали:

ИНДЖИЯ - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:2)
0:1 Иванич (36)
0:2 Бен Набуан (38)
1:2 Йованович (87)

Снимка: mozzartsport
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР