Цървена звезда се класира за групите на Лига Европа след

...
Цървена звезда се класира за групите на Лига Европа след
Коментари Харесай

Този път Никозия донесе късмет на Звезда

Цървена звезда се класира за групите на Лига Европа след сложна победа с 2:1 против Арарат-. Тимът от Белград стигна до триумфа с попадения на Александър Катай и Диего Фалчинели, а за арменците се разписа Маилсон Лима.

Заради военните дейности сред Армения и мачът се игра на безпристрастен терен и по-точно на " ГСП " в Никозия. На същия стадион напълно неотдавна Звезда отпадна след осъществяване на дузпи от Омония в квалификациите на Шампионската лига.

STARTNA POSTAVA

Na klupi su: Popovi, Gobelji, Milunovi, Petrovi, Gavri, Spiridonovi, Pavkov.

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) На вратата на Арарат-Армения пазеше сърбинът Стефан Чупич, а в стартовите 11 имаше единствено един арменец. Наставникът на Цървена звезда Деян Станкович пусна на върха на офанзивата новото попълнение Диего Фалчинели, а зад него действаха Ел Фарду Бен, Мирко Иванич и Александър Катай.

Сърбите бързо поеха контрола над мача, само че не стигаха до чисти голови положения. В 10-ата минута центрира и Фалчинели стреля с глава, само че Чупич избави. В 18-ата Арарат-Армения имаше отличен късмет да поведе, само че Алемао се засуети и ударът му не се получи.
В средата на полувремето Канга Гелор изведе Иванич самичък против Чупич, само че вратарят на арменците мазета с крайник. Скоро по-късно и Катай можеше да се разпише, само че не засече положителното центриране на Ел Фарду Бен.

С всяка минала минута натискът на Звезда се усилваше. Катай още един път стреля неопределено от комфортна позиция, само че тъкмо преди почивката навърза трима футболисти на Арарат-Армения и прати топката в мрежата.

60' GOOOOL!

0:2 Dijego Falineli

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) През второто полувреме Цървена звезда сравнитело бързо означи втори гол и очакваше до края да няма проблеми. Попадението в 60-ата минута беше дело на Фалчинели с глава след прелестно центриране на Иванич. В 72-ата обаче Маилсон Лима понижи от близко и сподели, че арменците ще се борят до последно.

В оставащите минути сръбският гранд подходи внимателно и се стремеше главно да задържа топката. Домакините пък нямаха други положения и не съумяха да поднесат изненадата.

Лига Европа, плейофи:

АРАРАТ-АРМЕНИЯ - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:1)
0:1
А. Катай (45)
0:2 Д. Фалчинели (60)
1:2 М. Лима (72) Лига Европа final кръг, четвъртък 1 октомври Арарат Армения 1:2краен резулат  Цървена звезда
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР