Цървена звезда победи с 4:1 Ференцварош и запази шансовете си

...
Цървена звезда победи с 4:1 Ференцварош и запази шансовете си
Коментари Харесай

Звезда се върна в играта с разгром срещу Ференцварош

Цървена звезда победи с 4:1 Ференцварош и резервира възможностите си да прескочи груповата фаза в Лига Европа. Грандът от Белград загуби предходните си две срещи в шампионата, само че през днешния ден сподели класа и разгроми унгарския първенец. Над всички беше Канга Гелор, който вкара два от головете. Стефан Митрович и Александър Катай също се разписаха за домакините, а попадението за " Фради " беше дело на Кристофер Закариасен. 

В състава на Звезда се завърна един от водачите на отбора -  Мирко Иванич, който пропусна първите два мача в групата поради травма. Той действаше на обичаната си позиция като дясно крило, а в офанзива си партнираха Александър Катай и Александър Пешич. 

Преди броени дни Ференцварош претърпя първата си загуба за сезона в Унгария и през днешния ден старши треньорът Станислав Черчесов предприе няколко промени в стартовия състав. В предни позиции стартира Франк Боли, подкрепян по фланговете от Томкак Нгуен и Кристофер Закариасен.

Цървена звезда започва нападателно и можеше да поведе в 10-ата минута, само че ударът на бранителя Марко Гобелич попадна право в ръцете на Денес Дибуш. Малко по-късно Иванич центрира от аутлинията и топката стигна до Пешич, само че той не уцели вратата. В 25-ата минута Иванич игра с глава и топката срещна ръката на един от бранителите на Ференцварош. След консултация с ВАР съдията Лоран Висер даде дузпа за " червено-белите " и Канга Гелор я осъществя с безмилостен удар под напречната греда. 

Центриранията на Звезда несъмнено затрудняваха гостите. В 34-ата минута Александър Драгович не съумя да се разпише от комфортна позиция, само че секунди по-късно Александър Родич откри в наказателното поле Митрович, той се освободи и технично повиши на 2:0. След второто попадение сърбите се прибраха в половината си и заиграха на контраатаки. 

В 50-ата минута сръбският гранд стигна и до трети гол, който дефинитивно реши мача. Бранителите на Ференцварош остава Катай непокрит на границата на пеналта и опитният халф беше безмилостен. След още десетина минути бомбен шут на Канга Гелор подвигна на крайници почитателите на " Райко Митич " - 4:0! 

Все отново, унгарците върнаха един гол. Това се случи в 71-ата минута след пробив на Хенри Винго и прецизен изстрел на на Закариасен. Старши треньорът на Звезда Милош Милойевич направи няколко смени и освежи хафовата линия, само че неговият тим не потърси нови попадения. 

В идващия кръг двата тима още веднъж ще се изправят един против различен, само че в Будапеща. 

Снимки: sportal.blic.rs
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР