Царско село победи Славия на собствен терен, в предпоследния двубой

...
Царско село победи Славия на собствен терен, в предпоследния двубой
Коментари Харесай

Царско село подчини Славия

Царско село победи Славия на личен терен, в предпоследния дуел от 20-ия кръг на efbet Лига.

Двубоят завърши при резултат 2:0. Автор на първото попадение беше Стефан Христов, разписал се в 20-ата минута. Крайният резултат беше закрепен от появилия се на терена през вторите 45 минути Емануил Манев.

Домакините бяха по-добрият тим на терена и напълно справедливо стигнаха до трите точки.

Царско село е девети с 24 точки и обявява упоритости за място в Топ 6, до момента в който Славия заема 12-ата позиция с 16 точки.

Двата отбора са играли четири пъти между тях в елита, като Славия завоюва три срещи, а головата разлика е 5:3. Днес обаче " белите " капитулираха.

Първото полувреме мина при доминация на домакините и малко благоприятни условия за гостите, пристигнали в самия край.

Царско село настоятелно владееше топката през по-голямата част от времето, като на няколко пъти се наложи на Вуцов да се намесва уверено, в опит да резервира вратата си.

Андерсон несъмнено беше измежду най-дейните футболисти на " царете ", само че центриранията му и пробивите по фланга рядко водеха до сериозна опция за тима.

Стефан Христов пък беше несъмнено най-хубавият футболист на терена, като всяко негово отиграване вещаеше заплаха за бранителите на " белите ".

Именно Христов откри резултата в 20-ата минута. Той проби отдясно и центрира, получи се безредие, Нганиони стигна до кълбото и го върна в краката на Христов, който от придвижване порази задачата за 1:0.

Преднината на Царско село се резервира до почивката, като при малко повече състезателен късмет, можеше и да бъде удвоена.

В самия завършек на полувремето Славия реализира две офанзиви в половината на противника. При втората от тях се стигна до подаване към Мартинов, който върна пас към наказателното поле, само че прозвуча съдийски сигнал. Той беше за ъглов удар, макар че на пръв взор вратарят Пласид не игра с топката. Повторенията не бяха безапелационни.

Така или другояче и след осъществяването на статичното състояние гол не беше маркиран и домакините се отдръпнаха в отмора с гол задатък.

Гредата избави гостите след мощен изстрел на влезлия като запаса Роси през второто полувреме, а с пропуски бяха още Лука и Де Са.

Вторият също влезе от пейката и раздвижи в допълнение играта на отбора си в предни позиции, само че не стигна до отбелязване на попадение.

Лука прати кълбото в мрежата, само че в съответната акция за тима му беше маркирана засада. Повторенията демонстрираха, че взетото от съдията решение е било правилно.

Малко преди края вратарят на домакините Пласид падна неприятно и трябваше да получи здравна помощ.

Той въпреки всичко довърши срещата за състава си и не се наложи да бъде заменян.

2:0 направи Емануил Манев, разписал се след 83 минути игра. Той започва от личната си половина, подаде към Андерсон, който върна за него и преднината на тима беше удвоена, а с това бе комплициран и завършек на интригата в мача.

В последна сметка смяна в резултата нямаше и Славия позволи 12-ата си загуба през сезона, която оставя тима в нежеланата позиция, в която се намира към този момент няколко следващи месеца.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР