Църквата винаги е била стълб и крепило на обществото, защото

...
Църквата винаги е била стълб и крепило на обществото, защото
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Патриархът се възстановява, заради вируси достъпът до него е ограничен

Църквата постоянно е била дирек и крепило на обществото, тъй като нейната основа е самият Христос и истините, които проповядва, са безконечни и непреходни. Това сподели пред Българска национална телевизия Западно- и средноевропейският митрополит Антоний.

" Църквата е онази духовна амбулатория, където всички намират отговори на въпросите си, само че намират излекуване на своите душевни и телесни недъзи ".

Патриарх Неофит продължава да се лекува във ВМА, уточни митрополит Антоний, който тази година замести Негово светейшество на празничните богослужения на Бъдни вечер и Рождество и ще води службата и на Нова година.

" Лекарите се грижат за неговото възобновяване. Достъпът до него е стеснен, тъй като сега има разнообразни вируси. Всички се молим за неговото здраве и в празниците на Рождество Христово и на отминаващата си година Бог да ни наспори еда доста по-мирна, здрава и сполучлива година ".

На празничния Стефановден митрополит Антоний напомни историята на свети Стефан и го уточни като образец за безкрайна обич и примирение.

" Независимо от това, че е бил хулен и е потърпевш страдалчески, той до последно се е молел за всички тези, които заради яростта си не са осъзнавали това, което правят ".

Да се придържаме към тези неща, които ни носят освен краткотрайна материална изгода, само че и безконечна духовна изгода - това са Христовите добродетели, прикани митрополит Антоний.

Църквата ни е сложила всичко належащо за всеки един християнин, който желае да се развива, живеейки плодородния живот на църквата. този живот става все по-труден ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР