Църквата вдига цените заради скъпия промишлен ток и инфлацията. Така

...
Църквата вдига цените заради скъпия промишлен ток и инфлацията. Така
Коментари Харесай

Църквата вдига цените!  Сватбата удря 150 лв., погребението стотачка 



Църквата подвига цените поради скъпия индустриален ток и инфлацията. Така сватбата към този момент ще коства 150 лева, а погребението стотачка.

Тарифите са разказани в Окръжно от 21 декември предходната година. На това съображение и обособените епархии също трансформират цените за осъществяване на тайнства и треби, както и на скъпите бумаги и административни мостри, лицензирани и печатани от Светия синод,

Разминаване
Макар че новите църковни такси са влезнали в действие отпреди три дни, те още не са оповестени публично на интернет страницата на Българска патриаршия, видя „ Телеграф “. Много от храмовете също не са получили формален документ за смяната. Епархийският съвет на Софийската митрополия на съвещанието си на 10 януари 2023 година е взел решение за смяна на църковните такси, считано от 15 януари 2023 година, писа dveri. bg.


Кръщението в Софийска епархия ще коства 100 лева Тази сума включва: купел – 40 лева, кръщелно удостоверение – 15 лева, благотворителна марка – 5 лева, и заплащане на свещеника – 40 лева Венчанието е 150 лева, което включва: венци – 40 лева, венчални свидетелства 2 бр. – 30 лева, благотворителни марки 2 бр. – 10 лева, архиерейска грамота - 20 лева, възнаграждение за свещеника – 50 лева Заедно със свидетелството за венчание обаче младоженците настрана заплащат за хор, както и таксата за правене на снимки в храма – 50 лева Опелото е на цена от 100 лева, Св. Четиридесетница – 40 лева, панихидата е 50 лева, а издаване на препис на църковен документ – 25 лева Отбелязва се също по този начин, че новите такси са пределни. Според събитията свещеникът може да понижи възнаграждението си и даже да се откаже от него.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР