Църквата трябва да прояви мъдрост и в един момент да

...
Църквата трябва да прояви мъдрост и в един момент да
Коментари Харесай

Благоев: Дядо Добри беше живо евангелие, показа как се живее вярата

Църквата би трябвало да прояви мъдрост и в един миг да стартира процедура по канонизацията на дядо Добри. Знам, че ще се бележит доводи, че има догми, само че това, което сме видели е задоволително, с цел да се желае от вярващия народ. Това разяснява в ефира на " Денят стартира " журналистът на Българска национална телевизия Горан Благоев, съобщи Българска национална телевизия.

След като обществото го назовава " светецът от Байлово ", няма какво повече да се замисляме върху това нещо, добави той. Горан Благоев разказа дядо Добри като земен, същински човек и в това време " живо евангелие ". Благоев разяснява, че това, че дядо Добри не e желал да бъде сниман и показван, красноречиво демонстрира какъв човек е бил.Горан Благоев: Когато приказваме за дядо Добри някак би трябвало да погледнем към нас. И за нас да приказваме. И да сме безпределно признателни на Бог, че имахме шанса да забележим какво значи един същински светец.

Да изоставим егото си и да оказваме помощ на другите, това ни показваше дядо Добри, изясни Благоев. Показваше ни какво би трябвало да сме и какво постоянно не сме, за жалост, добави той.

Обикновен човек, само че в това време възвишен, вярата му донесе толкоз огромно знание. Така предстоятелят на храм " Св. София " отец Ангел разказа дядо Добри и добави, цитирайки Радичков - " изпаднал от каруцата на Бога ".Отец Ангел, предстоятел на храм " Св. София ": Онова, което постоянно ни учеше - с цел да бъдеш заслужен в този свят, не ти би трябвало доста. Трябва ти огромна религия и онази обич, която да раздаваш на хората.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР