Църквата Свети Седмочисленици в столицата е надраскана от всички страни.Кръстове,

...
Църквата Свети Седмочисленици в столицата е надраскана от всички страни.Кръстове,
Коментари Харесай

Оскверниха църквата ”Свети Седмочисленици” под носа на МВР

Църквата ”Свети Седмочисленици ” в столицата е надраскана от всички страни.
Кръстове, пентаграм, очи и надписи са по цялата постройка. Пространството към църквата е в ремонт дружно с обновяването на „ Граф Игнатиев “.

По време на ремонтните действия избухна скандал към типа на новите плочки, които бяха избрани като безвкусни. В обществените мрежи пък изобилстваха колажи, които иронизират строителите, че са избрали плочки за баня. Критики бяха отправени и към качеството на осъществяването. Минувачите недоволстват от неравно поставените плочки и капаците към храма, в които се препъват. Заради публичното неодобрение кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че ще санкции със 100 000 лв. консорциума, който извършва публичната поръчка. В контракта за главен ремонт на ул. „ Граф Игнатиев “ са заложени наказания до 4 млн. за закъснение или по 224 хиляди лева дневно.

Ремонтът на „ Графа “ и пространството към „ Свети Седмочисленици “ закупи скандални размери и се стигна до оставката на заместник-кмета Евгени Крусев. Причината е, че след следствие на сдружението „ Спаси София “ бяха показани фрапантни нарушавания при публичната поръчка. Според документи, показани от сдружението, общината е трансформирала в нарушаване на закона параметри на поръчката.

След оставката на Крусев продължиха ремонтите на правилото „ проба – неточност “. Изпълнителите сложиха колчета по дължината на трамвайната линия,които още веднъж получиха комични измерения, защото наподобявали надгробни плочи. Дни след слагането техният дизайн беше изменен.

След поредност от отлагания най-сетне в края на годината потеглиха и трамваите по „ Графа “. От общината твърдят, че цялостният образ на емблематичната улица ще се види напролет, когато приключи ремонтът, цитира БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР