Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски

...
Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски
Коментари Харесай

Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена

Църквата на познатия от митингите против избора на нов Сливенски епископ отец Иван Янков в квартал " Речица " бе осквернена и ограбена за следващ четвърти път. Крадците са влезнали през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той разяснява, че може да се стартират доста версии, само че чака полицията да доближи до крадеца и тогава ще стане ясно дали са единствено кражби или е имало и други задания, като заплашване, с цел да спре митинга си.

Отец Иван сподели, че първия грабеж е бил в първия ден от митинга му против касирането на избора за митрополит, а през днешния ден четвъртия грабеж е при въвеждането на новия митрополит Арсений в Сливенска епархия.

" На тези хора са им трябвали пари, тъй като са разрушили касите. Може да се гледа във всички направления. Сега работят служителите на реда – от предния път, от по предния път…Може да се окаже нещо напълно друго ".

Свещеникът разяснява и избора на новия Сливенски епископ: " Случи се това, което Светият синод искаше макар волята на сливенските гласоподаватели и макар куража на първите избори и със съдействието на страха на някои гласоподаватели на идващите избори, когато от листата без махнат Йеротей ".

Отец Иван, съобщи, че няма да отиде да посрещне Арсений и сподели, че ще чака той да направи контакт се него, съобщи БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР