Църквата на гробищата в Бергамо е празна. Най-сетне. С тези

...
Църквата на гробищата в Бергамо е празна. Най-сетне. С тези
Коментари Харесай

Църквата в Бергамо най-сетне е празна от ковчези, Путин ще посрещне Великден в Ново Огарьово

" Църквата на гробищата в Бергамо е празна. Най-сетне. " С тези думи кметът на северноиталианския град придружи качена от него през днешния ден в Туитър фотография на храма от вътрешната страна - към този момент без ковчезите, които прииждаха там непрекъснато през седмиците на пандемията, съобщи Франс прес.

Думите му и фрагментът демонстрират, че последователно се разсейват облаците над страната и по-специално над региона Ломбардия, които излизат от острата фаза на здравната рецесия. Вирусът взе 23 000 жертви в Италия и над половината от тях са в този район.

Управляван от Джорджо Гори, член на центристката Демократическа партия, Бергамо е считан за град-мъченик, потърпевш най-силно от COVID-19.

В четвъртък кметът заяви в Туитър, че от 1 март до 12 април са починали 795 от неговите съграждани - над двойно повече, в сравнение с демонстрират формалните данни (272), отчитащи единствено смъртните случаи измежду тествани пациенти. Множество изумени от COVID-19 умират, без да е доказана диагнозата, в случай че не са приети в болница.

По време на рецесията градските погребални организации не смогваха да обгрижват покойниците и се наложи телата да бъдат изпращани в други райони, където да ги кремират.

Вчера Италия заяви, че броят на оздравелите доста нараства и те са към този момент над 2500. В Ломбардия за пръв път от месец болните на интензивно лекуване са под хиляда.

Идната седмица локалните управляващи се канят да подложат на кръвни проби медицинския личен състав в някои от най-силно засегнатите градове като Бергамо, Бреша, Лоди, Кремона, а след това и Милано.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР