Църковната венчавка се състоя на 1 октомври 2021 г. в

...
Църковната венчавка се състоя на 1 октомври 2021 г. в
Коментари Харесай

Цар Симеон и царица Маргарита бяха гости на първата имперска сватба в Русия след 100 години

Църковната венчавка се състоя на 1 октомври 2021 година в Исакиевския събор и бе осъществена от митрополитът на Санкт Петербург Варсануфий. Това оповестиха от пресофиса на негово величество Симеон Втори.

Княз Георги Михайлович е наследник на Великата Княгиня Мария Владимировна и е потомък на последния съветски император Николай II, грубо погубен, дружно с цялото си семейство след Октомврийската гражданска война. Познанството му с българското царско семейство е от годините в заточение в Мадрид, където двете фамилии живеят. Освен това, Царица Йоанна е кръстница на Великата Княгиня Мария. Затова и Н.Ц.В. Княз Борис бе един от кумовете на венчавката.

Младоженката- Ребека Бетарини е италианка, щерка на дипломат, която след приемане на източно православната религия приема и името Виктория Фьодоровна.

Това бе първата съветска имперска женитба след повече от 100 години. В същия храм се е венчал и Цар Петър Велики през 1707 година
След като младоженците напусната Исакиевския събор сред шпалир от почетна рота, те поставиха венец на гроба на Петър Велики в катедралата “Св. Петър и Св. Павел”.

На сватбените тържества, дружно с Цар Симеон и Царица Маргарита бяха Н.Ц.В. Княгиня Мириам и Н.Ц.В. Княз Борис Търновски.
Сред гостите бяха представители на доста кралски фамилии, измежду които на Албания, Египет, Португалия, Италия, Грузия, Лихтенщайн, Испания, Франция и други

Царят и Царицата участваха на всички съпътстващи сватбата събития. Вечерта преди църковната гала се състоя банкет в двореца на Великия Княз Владимир, място, което през днешния ден е известно като Дом на учените в Санкт Петербург, след венчавката гостите бяха на тържествената вечеря в Етнографския музей, а на идващия ден се състоя обяд в Константиновия замък в Стрелна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР