Царевицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както

...
Царевицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както
Коментари Харесай

Как се вари царевица?

Царевицата е доста вкусна и хранителна и е подобаваща както за салати, по този начин и за супи и ястия, а също по този начин и за директна консумация

Важното е да я сварите вярно, с цел да може тя да не изгуби потребните си субстанции, а в това време да има прелестен усет, на който вие и вашите близки да се насладите, поучава

Можете да сварите царевицата по два метода – на кочани или на зърна. И двата метода на варене имат своите преимущества във връзка с усет и сервиране.

Много вкусна става царевицата, когато се свари на кочани. Можете да сварите кочаните както цели, по този начин и авансово да ги разрежете на половинки – всичко зависи от това по какъв начин желаете да ги сервирате.

Когато са разрязани авансово на половинки, кочаните царевица са по-удобни за сервиране като гарнитура. Когато са цели, са обичана вкусотия на деца и възрастни – би трябвало единствено да се поръсят със сол и да се хапнат.

За да сварите кочаните царевица, почистете ги първо от листата и от по този начин наречената коса – дългите жълти конци. След това наредете кочаните компактно един до различен, с цел да поберете повече, залейте ги с вода по този начин, че да ги покрива напълно, и ги покрийте с няколко от листата.

Покриването с листа подсигурява по-наситения усет на царевицата.

Отгоре сложете паница, която да ги затисне, похлупете с похлупак и сложете на котлона. Варете към половин час, до момента в който зърната станат меки. Ако царевицата е млечна, ще са нужни не повече от 15-20 минути, с цел да се свари.

Сервирайте топла. Може да намажете кочаните с малко масло, преди да поръсите със сол. Половинките кочани са добра гарнитура за печено месо, подобаващи са и за допълнение на зеленчукови ястия.

Можете да сварите царевицата и на зърна. За задачата обрулете зърната от кочана и ги пуснете във вряща подсолена вода. Варете към 15-20 минути, до момента в който омекнат. Извадете зърната с решетъчна лъжица, с цел да се отцедят от водата.След това можете да сервирате царевицата с масло, копър и сол като гарнитура към месни или рибни ястия или просто като ордьовър.

Сварените царевични зърна могат също по този начин да се употребяват за допълнение на салати, ястия с месо, зеленчукови ястия и вкусни супи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР