Цар-Симеоновата градина е обществен парк в центъра на Пловдив и

...
Цар-Симеоновата градина е обществен парк в центъра на Пловдив и
Коментари Харесай

Тийнейджъри, накацали върху пейки в парк, въртят масури и лочат бира СНИМКИ

Цар-Симеоновата градина е публичен парк в центъра на Пловдив и е едно от обичаните места за разходка на пловдивчани. Градината и до през днешния ден е запазила някои от своите истински архитектурни детайли – огромното езеро, фонтана на Деметра, Пеещите фонтани и други Градината е монумент на парковото изкуство.

Това ще откриете в Wikipedia за най-големия централен парк под тепетата. А в този момент да забележим каква е истината. Паркът от дълго време не е обичано място за разходка на пловдивчани, изключително на майките с дребни деца. И паркът от дълго време не е монумент на парковото изкуство. По-скоро монумент на безотговорността, свинщината и слободията. Вижте тези фотоси:



Публикува ги една пловдивска майка, която вместо да се радва със сина си на приятна разходка, става очевидец на гледки, които провокират възмущението й. Ето какво написа Анна Казакова в обществените мрежи:

" Пиша, с цел да изкажа възмущението си. В Градската градина, в центъра на града ни, където играят децата ни на дребната площадка, където се разхождат туристи и посетители на града, се случва ето това! Подадох сигнал на общинска защита - “ний нямаме права и нищо не можем да създадем ”. Отидох до 4 РПУ - не било за тях, а за общинска полиция (да, разбрах си грешката, обаче пътят ми беше от там с детето и си крещя дано най-малко да пробвам).

Тези пейки, които ги събират по средата и от 16 ч. нататък са от горната страна, не могат да се употребяват от други жители. Става въпрос за малолетни и малолетни тийнеджъри! Пушат цигари, трева (лично съм виждала и подушвала да въртят масур), пият бири и видях и патрончета по земята (забранена е потреблението на алкохол по пейките в Градската градина за всички!), шумят, пищят и така нататък и се събират на тайфа по 20 най-малко, накацали като гълъби от горната страна на пейките. Преди да се конфигурират там, синът ми тичаше да събира шишарки и камъчета.

Молбата ми към вас е да подадем колкото се може повече сигнали, да залеем общинска полиция или 2 РПУ (от 4 то ми споделиха, че и там може, но нещо не бяха доста сигурни) и да създадем каквото ни е по силите да ги разпръснем! И знам, че и ние сме били млади, обаче си събирахме боклуците, това беше просвета в компанията ни, а в случай че някой хвърлеше нещо, 5-6 индивида скачаха да му създадат забележка. 

Отидохме до общинска полиция и те ще отидат да ги разпилян, само че споделиха, че в случай че желаеме по-дългосрочен резултат, би трябвало да даде някой документално заявление във 2 РПУ. "

Постът на пловдивчанката идва само часове откакто на същото място, в Цар-Симеоновата градина, пловдивчанин и внучката му бяха унизени от група младежи. Петър А. споделя, че дружно с детето бил в региона сред фонтана на Деметра и Виенския павилиони. Ненадейно се появили четири момчета, които се нахвърлили върху тях. Мъжът твърди, чи бил оцелен с бутилка в гърба, а внучка му била ударена с пръчка. Последвали и провокации.

Майката твърди, че въпросните младежи са я изгледали неприятно и тя въобще не посмяла да ги приближи с детето. " Това беше през днешния ден сутринта след тях. Общинска защита споделиха, че ги слушали до 5-6 сутринта и толкова! ", прецизира реакцията на охранителите дамата.

А от реакциите на пловдивчани под поста излиза наяве, че това не е изолирана картина, а ежедневие, с което сякаш започваме да привикваме.

" Не било за 4-то РПУ? Щом използват неразрешени субстанции, е за тях, даже за всяко РПУ! Само се чудят по какъв начин да си бъркат в носа и да си трансферират отговорностите... най-после никой нищо не прави! А тези общински охрани защо са там? Като нямат права сякаш, да се обадят на общинска полиция! ", възмущава се пловдивчанка.

" В Смирненски е същото, освен това на детските площадки. Отвратителна картинка. И си хвърлят боклуците където им падне, а направиш ли им забележка на мамините синковци и щерки, вместо да се засрамят, те наскърбяват. "

" Точно през вчерашния ден бяхме с моето дете на тази площадка и се възмутих от държанието на тези наркомани и това, че са взели толкоз пейки за персонално прилагане. А за свинщината оставена след тях нямам думи. "

" Преди бяха в беседката! Ужасно е в действителност и доста тъпо! Но най-лошото е, че те нямат безусловно никакви престижи. Другото е, че паркът е извънредно безстопанствен, както и целият град… "

" Вчера написах имейл с недоволство до общинска защита и тази заран получих този отговор. Когато още веднъж забележим тази неправда, дано подадем сигнал на момента на посочените телефони.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР