Цар Симеон II се е срещнал с посланика на Русия

...
Цар Симеон II се е срещнал с посланика на Русия
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски посрещна Митрофанова във „Врана“

Цар Симеон II се е срещнал с посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова и " външният министър " на съветската черква Волоколамския митрополит Антоний.

Това оповестиха на своя формален интернет уебсайт от Московската патриаршия. Срещата се е състояла на 6 декември в София. Антоний е бил в България във връзка честването на 70-годишнината на подворието на съветската православна черква у нас, излиза наяве от оповестената информация, съпроводена от фрагменти от приема. От фотосите излиза наяве, че срещата се е състояла в царската резиденция " Врана ". 

" На 6 декември в София се организира среща сред ръководителя на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия Волоколамски митрополит Антоний и предстоятеля на Царския дом на България Симеон II Сакскобургготски. Владика Антоний дойде в България за участие в тържествата във връзка 70-годишнината на Подворието на Руската православна черква ", оповестяват на своя формален интернет уебсайт от Московската патриаршия. 



" На срещата участваха посланикът на Руската федерация в Република България Е.В. Митрофанова, краткотрайно изпълняващ длъжността заместник-председател на ОВЦС протойерей Игор Якимчук, предстоятел на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан (Змеев) и помощник-председателя на ОВЦС духовник Александър Ершов ", става още ясно от оповестената информация. Към нея има и фотоси, на които се запечатани моменти от срещата. 

" Волоколамският митрополит Антоний, от името на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, сърдечно приветства Симеон II Сакскобургготски, като означи изключителния му принос за опазване единството на Българската православна черква и подсилване на позициите й в българското общество, както и персоналния принос на предстоятеля на Царския дом на България за подсилване на връзките сред съветската и българската православна черква. Симеон II съобщи поздрави и най-хубави пожелания на Негово Светейшество патриарх Кирил ", излиза наяве от известието на уеб страницата на московската патраршия. 

На 6 декември Митрофанова провокира напрежение, откакто посети литургия в църквата " Св. Николай Чудотворец ", известна като Руската черква в София. Граждани стачкуваха пред Божия дом, скандирайки " Убийци " и " Тук не е Москва ". Недоволството бе и против визитата на Волоколамския митрополит Антоний, който пое функционалностите на външен министър на Московска патриаршия след отстраняването на митр. Иларион (Алфеев). Наложи се Митрофанова да бъде изведена през задния вход на църквата с цел да избегне конфликт с протестиращите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР