“Цар Лъв - един от най-касовите мюзикъли за последните десетилетия

...
“Цар Лъв - един от най-касовите мюзикъли за последните десетилетия
Коментари Харесай

Мюзикълът Цар Лъв се завръща в зала 1 на НДК

“Цар Лъв ” - един от най-касовите мюзикъли за последните десетилетия - още веднъж в София, а в студиото на " Добро утро, Европа " за танца и музиката в другите им форми - хореографът доцент доктор Анна Пампулова и режисьорът Петко Бонев.

" Интересът е доста огромен. Тук ние сме в един необикновен род, който е доста публикуван в Лондон. Специално да подчертая, че оркестрацията е на огромния български композитор и музикант Данко Йорданов. Жанрът е " стейдж концерт " с костюми. Така че играем повече с мапинг върху кулиси, върху които изобразяваме обособените картини. Всичко става доста бързо, доста е ефикасно, нямаме огромни промени и акцентираме най-много на актьорската игра, на пеенето и на танците ", изясни Петко Бонев.

" Много е забавна комбинацията, тъй като има преливане от образното и статичното като екран в действителните настоящи лица. Това е доста огромно предизвикателство и огромно наслаждение ", разяснява Анна Пампулова.

" Търсим новото, търсим модерни пластики. Има разлики и оригиналност в тези хореографски пластики, които изобразяват доста от героите и то изрично ", акцентира Петко Бонев.

" Завладяваща е музиката, това е нашият главен претекст. Както във всеки един подобен театър, задачата е да не се разграничават обособените детайли. Всичко би трябвало да бъде в симбиоза ", съобщи Анна Пампулова.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР