Цар Борис Трети Обединител не е градски булевард, а мотописта,

...
Цар Борис Трети Обединител не е градски булевард, а мотописта,
Коментари Харесай

Сигнал: Хулиганчета на мотори се правят на мъже, тормозят хиляди

" Цар Борис Трети Обединител " не е градски бул., а мотописта, твърди читателка на Plovdiv24.bg . Нека й дадем думата в този момент:

" Уажаема редакция, пиша до вас с вярата известието ми да се прочете от повече хора и да доближи до виновните институции. Естествено, става дума за кошмарния звук от мотори, на който сме подложени хиляди хора, живеещи наоколо до огромните булеварди.

В случая става дума за бул. " Цар Борис Трети Обединител " в райноа на Панаира. Толкова ли не може да се изпрати една патрулка, която да следи за нарушавания - такива има безусловно всяка нощ след 22,00 часа на всеки 3-4 минути, а от време на време ги има и денем.

На процедура цяла пролет и лято е невероятно да се спи, тъй като кварталните джигити се състезават под прозорците ни, преднамерено форсирайки моторите и преднамерено премахвайки заглушителите, с цел да тормозят хората оптимално.

Шумът и трафикът в градска среда са нещо неизбежно, само че това, което тези мотористчета създават, е надалеч над естественото, освен това е изцяло съзнателно, да не приказваме, че скоростта, с която се движат, също в пъти надвишава позволената, а непосредственост има светофари и пешеходни пътеки.

Шумът от един пистов мотор е доста над 90dB, равнище, което потвърдено поврежда слуха за повече от 1-2 часа, а ние сме изложени на него по цели нощи, месеци наред. Преминаването единствено на един мотор задейства аларми, разсънва деца, стресира домашни животни, а съответно по този бул. не са 1 или 10 мотора, а са непрекъснато по цяла нощ.

Хиляди хора, в това число деца, възрастни, работещи, ли би трябвало да сме заложници на тези хулиганчета? Кога най-сетне институциите ще подхващат някакви ограничения по въпроса, най-малко в жилищните региони да се забрани това бабаитско " развлечение ", директно увреждащо здравето на хората и лишаващо ги от отмора? "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР