Цанко Цанков с нов в 50-метров басейн. Повече от два

...
Цанко Цанков с нов в 50-метров басейн. Повече от два
Коментари Харесай

Българин подобри световен рекорд по плуване, кандидатства за Гинес

Цанко Цанков с нов в 50-метров басейн. Повече от два часа преди края на 12-часовия маратон, бургазлията съумя да премине върховото досега достижение от 41 200 метра, оповестява Българска национална телевизия.
Бившият връх принадлежи на словенеца Мартин Стрел, който преди 22 години.
 Личен спор лишава 55 деца в Плевен от естествени тренировки по плуване Личен спор лишава 55 деца в Плевен от естествени тренировки по плуване
Вече половин година десетки деца в Плевен, които упражняват плуване към локалния клуб " Инвиктус ”, нямат естествени условия да практику...
В събота 33-годишният Цанков започва плувния маратон в 7:30 часа и финишира в 19:30 ч. За това време измина общо разстояние от 50 км и 600 метра.
" Усещането беше неповторимо! Успях да реализира доста по-добро достижение, в сравнение с авансово бях възнамерявал и мисля, че повода за това е точно голямата поддръжка, която усетих както от публиката, по този начин и от тези близо 250 деца и участници, които бяха дружно с мен. Общо взето от средата на дистанцията човек стартира да работи на лимита на своите благоприятни условия и оттатък този лимит ", показа Цанков.
Новият международен връх ще бъде вписан в интернационалните регистри и ще кандидатства за Гинес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР